Orice părinte să fie mândru de copilul său pentru micile bucurii ale vieții, pentru micile reușite de zi cu zi ale celui mic. Deși ne crește și nouă inima în piept atunci când vedem părinți cu copii frumoși și bine educați în parcuri și pe străzi, nu putem evita să vedem și mici (sau mai mari) greșeli pe care le fac copiii și nu le observă părinții. Având în vedere faptul că a venit, în sfârșit, primăvara și ieșitul cu copiii în parc va avea loc din ce în ce mai des, am profitat de această oportunitate să vă vorbim despre prima bicicletă a copilului dumneavoastră - bicicleta cu roți ajutătoare.

Totul despre bicicleta cu roți ajutătoare

Mersul pe bicicletă este foarte ușor, o dată ce i-ai înțeles secretele. Cu toate acestea, procesul de învățare a mersului pe bicicletă s-ar putea să dea niște bătăi de cap la care să nu vă fi așteptat atunci când ați cumpărat bicicleta perfectă pentru cel mic. Desigur, majoritatea părinților optează pentru biciclete cu roți ajutătoare, pentru a ușura efortul și pentru a nu fi nevoie să alerge constant în urma bicicletei. 

Roțile ajutătoare la o bicicletă, poziționate de-o parte și de alta a acesteia, au rolul de a menține bicicleta dreaptă și de a nu lăsa copilul începător în tainele echilibrului pe două roți să cadă pe-o parte sau pe alta în timpul acestei activități sportive plăcute. Din acest punct de vedere, o bicicletă cu roți ajutătoare este ideală pentru ca orice copil să învețe să meargă pe bicicletă! 

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă cât timp lăsați aceste roți ajutătoare atașate la bicicleta copilului. După o anumită perioadă de timp, copilul dumneavoastră va intra într-o zonă de comfort lăsându-se cu bicicleta pe una din cele două roți ajutătoare.

Acest lucru dăunează spatelui copilului, pentru că, înclinat pe-o parte, nu ține nici spatele, nici gâtul într-o poziție corectă, iar prin efortul pedalării, ar putea să-și întindă vreun mușchi sau să-și întoarcă vreun ligament.

Indicat este ca atunci când vedeți că cel mic nu mai face eforturi să se țină în echilibru și pedalează doar lăsat pe-o parte, să înlăturați roata pe care se sprijină. Deși copilul va avea o reacție negativă la această schimbare, nu vă lăsați înduioșați, pentru că niciun lucru măreț nu a fost vreodată realizat din zona de comfort. Copilul se va redresa și, cel mai probabil, va începe să se încline pe partea cealaltă. După o perioadă scurtă de timp, este indicat să înlăturați și a doua roată ajutătoare.

alegerea corecta a marimii bicicletei pentru copii - Kidiko

Bicicleta cu roți ajutătoare facilitează rapid învățatul mersului pe bicicletă

De cele mai multe ori, această metodă este cea mai de succes. Copiii învață repede orice, căci mințile lor sunt ca un burete uscat pe care îl puneți în apă și sunt mereu pregătiți să absoarbă informații noi. Este, de asemenea, indicat, să le explicați copiilor ceea ce faceți și de ce reacționați într-un anumit fel. Spre exemplu, atunci când înlăturați prima roată ajutătoare de la bicicletă, în loc să vă supărați la protestele copilului, încercați să îi explicați pe limbajul lui de ce ați ales să faceți asta, ce se putea întâmpla dacă nu ați fi făcut asta și cum i se va înbunătăți experiența cu bicicleta în acest moment.

Treptat, copilul va invăța prin această metodă simplă și ușoară să își țină singur echilibrul și să meargă pe bicicletă! Felicitări! Cel mic tocmai a mai făcut un pas înainte în evoluția sa!  

bicicleta cu roti ajutatoare - Kidiko.ro

Te invităm să vezi modelele ideale de biciclete cu roți ajutătoare!

Dacă încă nu ați găsit o bicicletă cu roți ajutătoare ideală, vă invităm să aruncați o privire pe site-ul nostru. Bicicletele cu roți ajutătoare din selecția Kidiko sunt de calitate superioară, construite special pentru a oferi un grad ridicat de susținere, suport și siguranță copilului vostru. 

Dacă aveți orice tip de întrebări sau nelămuriri legate de modelul de bicicletă potrivit copilului sau de dimensiunile pe care ar trebui să le aibă bicicleta cu roți ajutătoare pe care o doriți pentru copil, noi, echipa Kidiko, suntem mereu la dispoziția dumneavoastră, pentru a vă oferi sfaturi cât mai utile și cât mai practice.

Cauta in blog
Categorii