Uitarea bebelușului în mașină este un lucru de neimaginat pentru noii părinți. Deși nimeni nu își dorește acest lucru, cu toții am văzut o mulțime de situații în care părinții și-au uitat bebelușul în mașină. Urmările acestei mici neatenții pot fi extrem de grave și, din acest motiv, considerăm extrem de important să punem punctul pe i. Aceia dintre voi care ne citesc constant blogul știu deja faptul că noi mergem pe premisa că e mai simplu de a preveni o problemă decât de a o repara. Din acest motiv, ne-am hotărât astăzi să abordăm acest subiect care, deși pare a fi tabu pentru unii părinți, este foarte important de dezbătut.

Cum se poate ca părinții să uite copilul în mașină?

Trebuie să menționăm faptul că niciun părinte nu își dorește să uite copilul în mașină. Din acest motiv, atunci când se întâmplă, este necesar să nu îi judecăm pe cei pățiți, ci să înțelegem de ce s-a întâmplat. 

Atunci când ești părinte pentru prima dată, oboseala prin care treci este mai mult decât copleșitoare. Acestă oboseală, de cele mai multe ori, nu se datorează doar orelor nedormite ci, mai mult, stresului și fricilor provocate de necunoscut. Majoritatea celor care sunt părinți pentru prima dată sunt copleșiți de necunoscut și își alimentează singuri fricile cu întrebări de tipul ”oare fac bine?”. 

Acest tip de întrebări se plimbă constant prin mintea cuiva care nu este sigur pe ceea ce face, iar un astfel de nivel de incertitudine obosește mintea într-un mod inimaginabil. Așadar, atunci când observați pe cineva că uită sau a uitat un copil în mașină, în loc să judecați, încercați să înțelegeți și să ajutați.

Cum putem evita uitarea copilului în mașină?

Din fericire, există astăzi o mulțime de accesorii pentru scaunele de mașină care ne pot face viața mai bună din acest punct de vedere. 

Cel mai cunoscut accesoriu de acest tip este un mic dispozitiv care funcționează ca un sistem de avertizare. Deși sună complicat, acest dispozitiv este cât se poate de simplu de utilizat. Construit sub forma unui walkie-talkie, acesta dispune de o clemă pe partea dorsală, clemă cu ajutorul căreia îl veți prinde de centura bebelușului. 

Conectați dispozitivul la telefonul vostru printr-o aplicație pe care o veți descărca pe telefon și, atunci când vă îndepărtați de mașină la mai mult de o anumită distanță, acesta vă va transmite o alarmă pe telefon. Această alarmă este împărțită în doi pași, în funcție de gravitatea situației. 

Dacă timp de 3 minute după prima alarmă nu v-ați apropiat de mașină, adică de dispozitivul atașat de bebeluș, acesta va trimite o a doua alarmă, cu un mesaj text pregătit în avans către toate contactele voastre de urgență, alături de locul în care vor putea găsi bebelușul.

Acest dispozitiv este disponibil pe Kidiko.ro și funcționează împreună cu aplicația gratuită pentru mobil RECARO Kids. 

sistem avertizare copil uitat in masina

Alte metode de prevenire a uitării copilului în mașină

Dacă ați uitat acasă acest dispozitiv pentru prevenirea uitării copilului în mașină, puteți oricum să aplicați strategia omului organizat. Acest lucru este un fel de dietă, însă a timpului. În loc să calculați calorii, calculați timpul de care veți avea nevoie să ajungeți din punctul A în punctul B și vă setați o simplă alarmă pe telefon pentru ora la care credeți că veți ajunge la destinație. În acest mod, reușiți să rămâneți organizați. Oricum, de cele mai multe ori, drumurile părinților cu copii mici sunt destul de des realizate și, de cele mai multe ori, aceleași. Acesta nu poate fi decât un avantaj, pentru că, în așa fel, veți putea calcula într-o manieră exactă, timpul necesitat pentru drumul pe care l-ați planificat.

Unul din cele mai importante aspecte ale vieții de părinți noi în acest domeniu este organizarea. Cu cât sunteți mai organizați și cu cât respectați indicațiile de la specialiști, cu atât veți reuși să dormiți mai bine, la fel ca și bebelușul vostru. În acest fel, un părinte care reușește să doarmă noaptea va avea puterea de a se organiza în toate și nu va uita niciodată bebelușul în mașină. 

O minte odihnită este o minte care nu vă trădează și care nu vă va permite nici să vă stresați în exces pentru problemele parentale, nici să vă uitați puiuțul în mașină. Pentru orice tip de întrebări și nelămuriri, noi vă stăm cu mare drag la dispoziție.

Cauta in blog
Categorii