Jucăriile de baie sunt un fel de dar de la Dumnezeu, în special atunci când cel mic nu vrea cu niciun chip să stea cuminte. Deși fiecare părinte în parte înțelege că frica de apă este reală, cu toții cunoaștem importanța igienei personale. În plus, sistemul imunitar al bebelușilor este cu mult redus față de al unui adult, făcând ca igiena să fie cu atât mai importantă. Mulți părinți aleg să apeleze la jucăriile pentru baie ca aliați de bază în timpul acestor momente tensionate ale îmbăierii, însă acestea vin cu riscurile lor. Haideți să vedem de ce este important să speli jucăriile de baie și ce se poate întâmpla dacă nu o faci cum trebuie!

Apa în care face baie cel mic conține microbi și bacterii

Atunci când spălăm un copil, nu o facem într-un mediu aseptic. În apa caldă în care îl îmbăiem vor rămâne microbi, mizerie și bacterii, care de abia așteaptă să se depoziteze pe tot ce pot. Așadar, jucăriile de baie nu vor fi protejate de acestea, chiar dacă, în teorie, stau în apă și nu ar trebui să se murdărească sau să necesite spălare. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa, căci știm cu toții că apa favorizează înmulțirea bacteriilor. 

Așadar, deși cel mic iese din cadă curat, apa ce rămâne în urma sa nu este la fel de curată. Spălați bine jucăriile, însă aveți grijă din ce material sunt făcute și cât de sensibile sunt culorile de pe ele. O jucărie de metal va necesita o altă metodă de curățare față de una făcută din plastic. De cele mai multe ori, atunci când cumpărați jucării pentru baie, puteți găsi scris pe ambalaj modalitatea ideală de curățare a lor.

jucarii de baie pentru bebeluși

Plasticul din care sunt construite jucăriile de baie adună microbii

De cele mai multe ori, jucăriile pentru baie sunt făcute dintr-un plastic gros, tip cauciuc. Cu toții cunoaștem celebra rățușcă din cauciuc pentru cădița bebelușului. Ei bine, acest material, deși fin la atingere, dacă este privit cu microscopul, este foarte poros. Acest lucru face ca toate bacteriile pe care le dați jos de pe pielea bebelușului să aibă oportunitatea de a se atașa de jucăriile din cadă. Depunându-se în porii jucăriilor, dacă nu le spălați și pe acestea, bacteriile se vor păstra atașate, iar la următoarea băiță se vor reîntoarce pe cel mic. Acest lucru este, evident, de nedorit, pentru că la final îi veți face băiță degeaba. 

Din acest motiv este important, așa cum am menționat și mai sus, să aflați de pe ambalaj care este metoda ideală de curățare. Multe dintre jucăriile pentru baie pot fi spălate fie la mașina de spălat vase, fie la cea de spălat rufe. În acest mod le puteți nu doar spăla, dar și igieniza, ceea ce este ideal pentru o mai bună sănătate a copilului. 

Dacă aveți jucării de baie din lemn, aveți mare grijă cum le curățați și cu ce produse, pentru că vopselurile aplicate pe lemn sunt, de obicei, mai sensibile la chimicale. Jucăriile din textile trebuie clătite foarte bine, pentru că acestea obișnuiesc să absoarbă nu doar apa, dar și săpunurile din ea și să producă multă spumă.


ratusca termometru de baie

Majoritatea jucăriilor pentru baie sunt goale pe dinăuntru

Majoritatea jucăriilor pentru baie, la fel ca și rățușca de cauciuc, au un dop mic care scoate sunete amuzante pentru copii. Pentru ca sunetele să fie scoase eficient și amuzant, aceste jucării trebuie să fie goale pe dinăuntru. Acesta este motivul pentru care trebuie să spălați jucăriile cu simț de răspundere, pentru că oricât de bine le-ați spăla prin afară, se poate ca ele să adune bacterii și microbi și în interior. 

Atunci când spălați jucăriile la mașina de spălat vase, spre exemplu, veți remarca faptul că acestea ies pline de apă. Acest lucru este foarte bun, pentru că înseamnă că jetul de apă a pătruns peste tot. Cu toate acestea, mai clătiți-le o dată, manual, sub un jet puternic de apă, pentru a vă asigura că toată spuma a fost eliminată. Dopul este ușor de îndepărtat și, la jucăriile unde nu se poate îndepărta, prezintă orificii încăpătoare prin care să accesați interiorul jucăriei.


cadita pentru bebelusi cu capac


Sfaturi oferite cu drag de echipa Kidiko.ro - magazinul părinților isteți!

Cauta in blog
Categorii