Returnarea produselor în 14 zile

Poți returna produsele de care nu ești mulțumit la fel de ușor precum le-ai achiziționat. 

Beneficiezi de o perioadă de 14 zile de la momentul primirii produsului pentru stabilirea naturii, caracteristicilor și funcționalității produsului, așa cum ai face-o dacă ai achiziționa un produs dintr-un magazin fizic. Dacă nu ești mulțumit de produs  ai  dreptul  să-l returnezi fără a fi nevoit să-ți justifici decizia de retragere. Retragerea din contract sau renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar persoanelor fizice (care au calitatea de Consumator). Persoanele juridice (PFA, II, IF, SRL, SA., etc) nu beneficiază de dreptul de retur. După ce ne notifici ești obligat să returnezi produsul în decurs de cel mult 14 zile de la data la care ne-ai comunicat decizia de retragere.


Costul returului

1. Este gratuit în urmatoarele situatii:

- Produsul comandat a fost expediat cu defect, iar clientul doreste sa renunte la comanda

- Produsul este incomplet si nu poate fi utilizat, iar clientul doreste sa returneze produsul si sa primeasca unul complet.

 2. Este gratuit pentru produsele care se subscriu altor motive de returnare ( valabil pentru comenzile efectuate începând cu 17.10.2022, pentru comenzile efectuate înainte de această dată costul returului este de 19 RON )

Contravaloarea taxei de retur se va reține din suma achitată inițial.

Cum returnezi produsele

Pasul 1: Completează Formularul de retur cu datele tale, numărul comenzii, produsele pe care vrei să le returnezi și modatalitatea de returnare a contravalorii comenzii. Poți opta pentru returnarea banilor sau primirea unui Voucher, pentru a-l folosi la comenzi ulterioare.

Pasul 2: În cel mai scurt timp, vei fi contactat de unul dintre colegii noștri, care va prelua cererea ta și va iniția procedura de retur, mai exact va trimite o cerere către firma de curierat pentru a ridica produsul/produsele în cauză. 

Pasul 3: Nu mai trebuie decât să predai produsele curierului trimis de către Kidiko și să aștepți ca returul tău să ajungă la noi.

Pentru toate retururile (indiferent de motivul returului), kidiko îți va trimite curierul la ușă pentru a ridica produsele. 

Formular Retur


Contravaloarea produselor returnate

În schimbul produselor returnate, poți alege să primești un voucher sau să îți transferam contravaloarea acestora în contul bancar.

Vom rambursa toate sumele pe care le-am primit drept plată, inclusiv costurile de livrare, în maxim 14 zile de la data la care am fost informați de decizia de retragere sau cel târziu la data intrării în posesie a produsului returnat.

În acest caz vom avea nevoie de contul IBAN si titularul acestuia, pe care o să te rugăm să le specifici în formularul de retur.


În ce condiții poți returna produsele achiziționate

Poți solicita returnarea produselor cumpărate timp de 14 zile calendaristice, începând cu ziua în care ți-a fost livrată comanda.

Nu se vor accepta pentru retur produsele definite ca "bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator".

Sunt exceptate de la retur următoarele categorii de produse care sunt desigilate de consumator (lista nefiind exhaustivă):

  • articole de igienă personală din secțiunea "Gravide și mămici" (ex. pompe de sân, accesorii și articole de igienă intima etc.)
  • produse cosmetice din secțiunile "Gravide și mămici" și "Igienă și îngrijire"
  • articole de igienă personală (orală) din secțiunea "Alimentație" (ex. suzete, biberoane, tetine, dispozitive de hrănire, perii pentru biberon etc.)
  • produse alimentare preambalate din secțiunea "Alimentație"
  • articole din secțiunea "Igienă și îngrijire" (ex. șervețele, scutece, aparate de aerosoli, etc)
  • alte produse desigilate care din motive de igienă sau protecție a sănătății nu mai pot fi vândute


Pentru alte categorii de produse, în cazul în care bunurile au fost utilizate de consumator într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora, dreptul de retragere nu este exclus, însă consumatorul va răspunde pentru eventuala diminuare a valorii bunurilor, care este evaluată de vânzător de la caz la caz pe baza unui document justificativ de diminuare a valorii și poate varia ca procent din valoarea achitată de consumator. Detalii în Termeni și Condiții


În cazul în care comanda ta a fost însoțită de produse cadou sau carduri cadou, este necesară și returnarea acestora.


Mai multe detalii despre dreptul de retragere gășesti aici.