Atunci când devenim părinți, nimic nu ni se pare mai important pe lume decât siguranța în orice moment a celui mic. Încă de la nașterea copilului, suntem copleșiți de un instinct de a-l proteja indiferent de riscurile pe care le presupune acest lucru asupra propriei persoane. Din fericire, lumea în care trăim nu mai este la fel de non-practică ca cea în care am crescut noi, având astăzi o grămadă de accesorii pentru bebeluși și părinți care să ne facă viața mai ușoară. În acest articol, dorim să vă vorbim despre scaunele auto pentru 0-13 kg, destinate copiilor nou născuți, și despre caracteristicile pe care trebuie să le bifeze acestea pentru confortul fizic al bebelușului și, bineînțeles, confortul psihic al părinților.

Modalitatea de funcționare a scaunelor auto 0-13 kg

Atunci când achiziționați un scaun auto pentru bebelușul dumneavoastră, este important să cunoașteți modalitatea sa de funcționare. Fiecare scaun auto este diferit, în funcție de vârsta căreia i se adresează. 

Din acest motiv, este important ca atunci când alegeți un scaun pentru un nou născut, să aveți în vedere și orientarea în care trebuie așezat în vehiculul propriu. Contrar scaunelor auto pentru copii mai mari, cele pentru bebeluși sunt, de cele mai multe ori, create să fie amplasate contrar sensului de mers. Acest lucru asigură o mai bună protecție a bebelușului în caz de accident rutier, dar și o liniște pe parcursul drumului. Nefiind perturbat de mașinile din față, bebelușul poate dormi în liniște.

Pernuțe detașabile

La vârste atât de mici, este un lucru absolut normal ca cel mic să verse lichide pe el și să murdărească hăinuțe, accesorii, păturici și, inevitabil, scaunul auto. Din acest motiv, este important ca pernuțele să fie detașabile, pentru a le putea spăla la mașină ori de câte ori este nevoie. Indicat este să fie dotate și cu huse detașabile, pentru a prelungi durata de viață a pernuței efective, durată care ar putea fi diminuată de spălările repetate.

Mânerul reglabil

Orice părinte știe că un bebeluș nu trebuie lăsat niciodată singur acasă. Din acest motiv, veți ajunge la un moment dat în situația de a lua bebelușul cu voi la cumpărături. Dacă mânerul scaunului auto nu este reglabil, cum veți reuși să cărați în casă atât pungile de cumpărături, cât și bebelușul? Din acest motiv, este important ca mânerul scaunului auto să fie reglabil, pentru a asigura o gamă cât mai largă de poziții în care să îl puteți ține, făcându-vă, astfel, viața mult mai practică și mai ușoară.

scaun auto nou nascuti - Kidiko.ro

Centurile de prindere în 5 puncte

Studiile arată că cele mai confortabile pentru bebeluși sunt centurile de prindere în 5 puncte. Acestea asigură un nivel foarte ridicat de siguranță pentru cel mic, făcându-le imposibil de desfăcut de către acesta. În același timp, sunt și foarte confortabile, spre deosebire de cele cu doar 3 puncte, pe care bebelușii tind să le împingă cât mai departe. 

Mai mult de atât, o centură cu prindere în doar 3 puncte îl poate răni pe cel mic. În cazul unei frânări bruște, copilul se poate balansa spre înainte, iar centura cu 3 puncte va exercita presiune asupra pieptului. În cazul unei centuri cu prindere în 5 puncte, acest lucru nu este posibil, pentru că cel mic va avea susținere atât pe mijloc, între picioare, cât și pe umeri și piept.

Certificarea pentru zborul cu avionul

Multe scaune auto pentru bebeluși disponibile online nu sunt certificate pentru zborul cu avionul. Vestea bună este că cele mai multe dintre modelele de scaune auto pentru nou născuți din selecția Kidiko prezintă această certificare, făcând experiența excursiilor alături de nou-născuți mult mai practică și mai plăcută, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Sistemul de protecție laterală

Deși nu ne place să ne gândim la situații rele, atunci când vine vorba despre siguranță, acestea trebuie avute în vedere. Un scaun auto pentru nou-născuți trebuie să prezinte un sistem de protecție laterală din plastic dur, dar și cu un număr consistent de pernuțe moi care să absoarbă un eventual șoc ce ar putea fi cauzat de un accident rutier.

Posibilitatea de atașare la un model de cărucior

Scaunul auto în sine cântărește între 2 și 6 kilograme în funcție de model, iar cu bebelușul înăuntru, acesta va ajunge la o greutate care nu poate fi cărată cu ușurință de oricine pe distanțe lungi. Din acest motiv, dacă scaunul auto pentru bebeluși dispune de posibilitatea de atașare la un model de cărucior, nu ezitați în a face acestă alegere. Deși vă va costa ceva în plus, vă veți scuti de multe transpirații și păreri de rău.

scoica auto copii - Kidiko.ro

Scaune auto pentru 0-13 kg online? Desigur, la Kidiko!

Magazinul online pentru copii Kidiko vă așteaptă cu o selecție calitativă de scaune auto pentru 0-13 kg. Vacanța se apropie, iar voi trebuie să fiți pregătiți!

Cauta in blog
Categorii