Un spațiu de joacă pentru copii situat direct în curte înseamnă un avantaj major atât pentru copii, cât și pentru părinți. Ieșitul în aer liber zi de zi, mișcarea și petrecerea timpului împreună cu alți copii sau cu părinții sunt ideale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Chiar acesta este scopul pentru care au fost create centrele de joacă pentru curte din selecția Kidiko. Bineînțeles, aceste centre pot fi folosite la fel de bine și in interior, dacă spațiul vă permite. Haideți să aflăm mai multe detalii despre ce presupun aceste centre de joacă, cum se folosesc, cărei game de vârstă sunt destinate și multe alte detalii interesante la care trebuie să vă gândiți atunci când doriți să achiziționați unul pentru copilul dumneavoastră.

centru de joaca tip castel cu tobogan - Kidiko

Centrul de joacă pentru curte trebuie să fie stabil și durabil

Deși copiii se vor focusa pe alegerea culorii și a modelului, este important ca părinții să aibă în vedere și lucrurile care nu captivează ochiul. Din acest motiv, este important să verificați ca centrul de joacă pe care îl alegeți să fie dotat cu un cadru extrem de stabil și de rezistent. 

Dacă alegeți un centru de joacă pentru copii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, puteți sta liniștiți: riscurile de accidentare sunt minime. Copiii de vârste foarte mici nu fac în general mișcări bruște și sunt ușori, nu se pot răsturna cu tot cu centrul de joacă. 

În schimb, centrele de joacă destinate copiilor cu vârste de peste 3 ani trebuie obligatoriu să prezinte un cadru foarte stabil. Copiii peste 3 ani vor face salturi, vor alerga și vor face mișcări bruște atunci când se vor juca cu el. Noi, la Kidiko, comercializăm doar centre de joacă special concepute pentru copii năzdrăvani și energici. 

centru de joaca pentru gradina - Kidiko

Centre de joacă 100% sigure pentru copii

Indiferent de vârsta copilului pentru care cumpărați acest centru de joacă, este indicat să fie prezente atât spătare pentru leagăne, cât și centuri de siguranță. 

Atunci când alegeți un centru de joacă care prezintă spătare, atât la leagăne, cât și la balansoare sau orice alt tip de jucărie de curte, vă asigurați, practic, că, în fericirea sa, copilul nu va cădea pe spate. Cele mai multe accidente care au loc în parcurile pentru copii se petrec tocmai din această cauză: lipsa spătarelor.

Avantajul atunci când achiziționați centre de joacă private pentru propria curte sau casă este că aveți posibilitatea să vă asigurați de prezența măsurilor extra de siguranță pentru copil. Majoritatea centrelor publice de joacă pentru copii nu prezintă centuri de siguranță, însă atunci când cumpărați unul privat pentru curtea dumneavoastră, puteți să aveți în vedere și această opțiune. 

Din grijă pentru cei mici, noi, echipa Kidiko, alegem să comercializăm doar centre de joacă pentru curte 100% sigure pentru copiii de orice vârstă, cu spătare și centuri de siguranță.

pareri centru de joaca pentru copii - Kidiko

Complexitatea construcției unui centru de joacă pentru exterior

Dacă vă propuneți să asamblați singuri centrul de joacă achiziționat pentru copilul vostru, este important să aveți în vedere și nivelul de complexitate pe care îl are construcția. Cel mai indicat, totuși, este să plătiți un specialist să vă ajute. Deși înseamnă un cost în plus, noi suntem de părere că, pentru siguranța unei asamblări bine realizate, merită să plătiți ajutorul unui profesionist. 

Cu toate acestea, dorim să menționăm faptul că centrele de joacă pentru curte din selecția Kidiko oferă o asamblare ușoară, cu instrucțiuni clare, pe care le poate urma oricine. Totuși, nu uitați că este recomandat ca asamblarea să fie realizată doar de către adulți, nu și de către copii. Aceștia ar putea să nu aibă îndeajuns de multă forță să îmbine piesele, fapt care ar putea duce la accidente ulterioare, în timpul folosirii centrului. Niciodată nu puteți fi prea atenți în ceea ce privește siguranța copilului vostru.

loc de joaca pentru copii pentru curte - Kidiko

Centre de joacă pentru copii - trepte late și baze stabile

Un alt factor care contribuie la o mai bună stabilitate a centrelor de joacă pentru copii este prezența bazelor stabile și a treptelor late la fiecare dintre accesoriile de joacă. Spre exemplu, în ceea ce privește toboganul, care este cel mai des întâlnit în astfel de centre, este important ca baza acestuia să fie lată. De ce? Pentru ca atunci când urcă copilul pe ea, să aibă suficient spațiu de mișcare, fără să îi fie pusă siguranța în pericol în niciun moment. 

Mai mult decât atât, tot în ceea ce privește toboganul, este important ca treptele din partea opusă ale acestuia să fie și ele largi. În funcție de vârstă, copilul trebuie să poată păși sau să poată merge de-a bușilea pe ele. Rețineți că aceste centre de joacă nu sunt recomandate copiilor cu vârste sub 1 an, deoarece i-ar putea expune accidentelor.

beneficii centru de joaca exterior - Kidiko

Centre de joacă pentru exterior online

Pe Kidiko găsiți centre de joacă pentru exterior, dar și pentru interior, pentru toate vârstele, personalizate în funcție de nevoile oricărei etape prin care trece copilul dumneavoastră. Iar noi le recomandăm cu drag, pentru a le oferi copiilor cea mai frumoasă copilărie posibilă!

Cauta in blog
Categorii