Deși gresia este cel mai bun prieten al nostru atunci când facem curat, nu este cea mai bună prietenă și pentru copii. Cele mai multe accidente se petrec în baie, din cauza alunecării pe stropii de apă căzuți pe gresie. Din acest motiv, este absolut necesar ca, în orice casă cu copii mai mici sau mai mari, să aveți articolele de baie potrivite. Dintre acestea, covorașul de baie contribuie cel mai mult la siguranța copilului. Haideți să descoperim împreună care sunt avantajele covorașelor de baie, dar și condițiile pe care acestea trebuie să le îndeplinească pentru a-și îndeplini cu brio misiunea de a preveni accidentele în baie.

Avantajele covorașelor de baie

Să aveți un covoraș de baie lângă cadă sau chiar la intrare prezintă o serie de avantaje pe care nu le realizați înainte să aveți copii. Din acest motiv, considerăm că este necesar să vă expunem cele mai importante avantaje ale covorașelor de baie, pentru a vă face experiența de părinți cât mai ușoară și mai plăcută.

covoras de baie penrtu copii - Kidiko.ro

Previne alunecările - ale lui și ale tale

Puține lucruri sunt mai periculoase decât alunecarea pe gresie. Atunci când cel mic iese din cadă, este indicat să îl puneți cu piciorușele pe covorașul de baie. În acest fel, va avea un punct fix de sprijin și nu va aluneca pe gresie. 

Chiar și voi, părinții, puteți aluneca atunci când vă aplecați să îl săpuniți pe cel mic din cadă. Un covoraș de baie antiderapant va oferi și adulților sprijinul necesar pentru a nu aluneca.

Când iese din cadă, nu stă direct pe gresie

De cele mai multe ori, băile au gresie pe jos. Din acest motiv, nu este indicat să lăsați copilul jos cu tălpile goale direct pe gresie. Tocmai ce a ieșit din cadă și are porii deschiși, iar gresia este rece. Crește riscul de răceli. Prezența unui covoraș de baie îl va ține uscat și protejat de răceală.

Transformă orice cameră de baie într-un veselă

Copiii caută culori, texturi și forme care să îi atragă într-o lume de joacă și de poveste. Iar un covoraș de baie în formă de balenă îi va convinge mult mai ușor să accepte băița zilnică. În plus, camera de baie va arăta așa cum trebuie să arate o baie într-o casă cu copii: veselă, luminoasă, colorată și jucăușă!

Îl puteți folosi direct în cadă pentru a preveni alunecarea bebelușilor

Dacă băița bebelușului se desfășoară într-o cadă normală, nu într-o cădița specială pentru bebeluși, puteți așeza acest covoraș antiderapant chiar pe fundul căzii. În acest mod, bebelușul nu va aluneca pe materialul lucios al căzii și veți elimina riscul de a ajunge cu capul sub apă. Un astfel de incident poate speria bebelușul și îl poate face să fie speriat la următoarele băi. 

covoras antiderapant de baie - Kidiko.ro

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un covoraș de baie

Pentru ca un covoraș de baie să poată dispune de avantajele enumerate mai sus, acesta trebuie să îndeplinească unele condiții. Haideți să vedem care sunt acestea:

Strat antiaderent de cauciuc

Așa cum am menționat deja în acest articol, copiilor le place să alerge și să țopăie peste tot prin casă. Din acest motiv, este foarte important ca, atunci când iese de la baie, să calce pe un covoraș de baie echipat cu un strat antiaderent de cauciuc. Acest strat va face ca acel covoraș să stea fixat pe gresie, fără să îi fugă de sub picioare copilului, protejându-l, astfel, de orice posibil accident.

Material ce nu provoacă iritații

Covorașele de baie din anumite materiale vopsite chimic pot provoca alergii și iritații. Având în vedere că micuțul va sta cu tălpile direct pe acest covoraș, este foarte important ca materialul din componență să fie de cea mai bună calitate și atent testat pentru sănătatea celor mici.

Articole de baie pentru copii - Kidiko.ro

Covorașele de baie antiderapante din selecția Kidiko îndeplinesc aceste condiții și ajută la ieșirea copilului din cadă în condiții de siguranță. O experiență cât mai frumoasă și lipsită de riscuri? Da, cu articolele de baie pentru copii din selecția Kidiko

Cauta in blog
Categorii