Copiii au întotdeauna un somn zvăpăiat, din motive care nu sunt întotdeauna foarte cunoscute părinților. Pe când activitatea nocturnă a bebelușilor poate fi un lucru minunat de privit în nopțile fără somn, pe atât de nesănătoasă este pentru cei mici. Bebelușii transpiră în timpul somnului, pentru că micul lor organism încearcă să îi mențină calzi pe timpul nopții. Dacă cel mic se dezvelește după ce a transpirat, există șanse mari să răcească. Din acest motiv, este foarte important ca cei mici să fie mereu înveliți în timpul somnului. Cel mai ușor mod de a vă convinge că sunt mereu înveliți este să îi puneți la somn într-un sac de dormit pentru copii. Aceștia sunt disponibili în foarte multe sortimente. Astăzi dorim să vă prezentăm, prin intermediul acestui articol marca Kidiko, săculeții de dormit pentru copii din selecția Kidiko.


Tipuri de saci de dormit pentru copii


Saci de dormit pentru copii tip pară

Acest tip de sac de dormit pentru bebeluși este ideal pentru vârste cuprinse între șase și 24 de luni. În funcție de model, poate prezenta sau nu mâneci. Atunci când alegeți un astfel de tip de sac de dormit, aveți în vedere pentru ce anotimp îl alegeți. 

Pentru anotimpurile mai reci, este recomandat să achiziționați unul cu mâneci. Prin design-ul său în formă de pară, cu partea de jos mai largă, acest sac de dormit oferă bebelușului posibilitatea de a-și mișca piciorușele în timpul somnului. Astfel, cel mic își va găsi poziția perfectă pentru somn. 

Aveți grijă, însă, să nu puneți bebeluși mai mici de 6 luni în acest tip de sac. Așa cum veți vedea în cazul celui de-al treilea tip de sac de dormit din articolul nostru, bebelușii nou-născuți au nevoie să li se pună mânuțele înăuntrul sacului în timpul nopții, pentru a nu se răni singuri. În cazul acestui tip de sac de dormit pentru bebeluși, nu se pot băga înăuntru mânuțele celui mic. 

sac de dormit tip para pentru copii - Kidiko.ro

Saci de dormit pentru copii cu piciorușe și talpă antiderapantă

Pentru copiii cu vârsta de peste doi ani, este recomandat să îi puneți la somn într-un săculeț de dormit care le permite să se miște în voie. Deși sacii de dormit de-a-ntregul prezentați mai jos le permit copiilor să se miște, s-ar putea ca un copil de peste doi ani să nu accepte să aibă mâinile prinse în interiorul sacului. Din acest motiv, pentru această vârstă, recomandăm sacii de dormit cu piciorușe și talpă antiderapantă.

Acest sac nu arată ca un sac propriu-zis, ci mai degrabă arată ca o pijămăluță tip maiou. Dotați în față cu un fermoar, acești saci permit plasarea ușoară a copilului în interior, la fel ca și extragerea ușoară a acestora din el. 

Datorită faptului că acest tip de saci de dormit pentru copii nu prezintă mâneci, cei mici își pot mișca în voie mâinile în timpul somnului. La această vârstă, riscul de a se zgâria ori răni singuri este cu mult mai mic.

sac de dormit cu picioruse si talpa antiderapanta - Kidiko.ro

Sacii de dormit de-a-ntregul

Acest tip de săculeț de dormit este destinat copiilor nou-născuți. Aceștia au nevoie să doarmă cu mânuțele strânse, pentru a nu se zgâria în timpul somnului. 

Materialul din care sunt lucrați acești săculeți este de cele mai multe ori dublu. La interior există un săculeț propriu-zis, în care stă bebelușul, alcătuit din bumbac 100%, iar la suprafață este un strat de material termo-izolant, învelit în bumbac. În acest fel, bebelușul poate fi pus la somn îmbrăcat doar într-o pijămăluță și va fi ținut cald toată noaptea. Săculețul din interior este atașat de lateralul celui exterior. Așadar, nu trebuie să vă faceți griji că se va mișca în timpul nopții ori că se va micșora sau răsuci la spălat.

sac de dormit de-a-ntregul pentru copii - Kidiko.ro

Sfaturi pentru alegerea sacului de dormit pentru copii


Deși poate părea mai avantajos să cumpărați un săculeț de dormit mai mare, în ideea că bebelușul oricum crește, noi vă recomandăm să urmați cu strictețe instrucțiunile de vârstă. De ce? Pentru că, în funcție de vârsta lor, bebelușii au necesități diferite, atât în ceea ce privește nivelul de căldură pe care îl oferă sacii de dormit, cât și în ceea ce privește construcția lor. 

Spre exemplu, un copil de 2 ani nu va accepta niciodată să doarmă într-un săculeț de dormit destinat unui bebeluș de până în șase luni, chiar dacă fizic încape în el. Un copil de doi ani deja simte nevoia să aibă mai multă libertate de mișcare. De altfel, acest copil chiar face mai multe mișcări decât unul nou-născut.

În ceea ce privește gama de culori și modele, sacii de dormit pentru bebeluși din selecția Kidiko pun la dispoziția părinților o varietate largă de modele și culori, pentru toate personalitățile și gusturile. Bineînțeles, aceeași calitate cu care v-am obișnuit! 

Cauta in blog
Categorii