Dacă v-ați întrebat vreodată de ce înfășăm bebelușii nou-născuți și nu ați reușit să aflați răspunsul, avem vești bune. Și noi ne-am pus aceeași întrebare și, mai mult decât atât, am adresat-o și specialiștilor pediatri. Aceștia ne-au dat un răspuns la care nu ne-am fi așteptat niciodată: bebelușii nou-născuți au reflexul de tresărire în timpul somnului cu mult mai dezvoltat decât adulții. Cel mai probabil datorită faptului că bebelușii au fost obișnuiți să stea în burtica mamei tot acest timp, când vin pe lume și întâlnesc atâția factori străini, aceștia se stresează și tresar în timpul somnului. Află totul despre înfășarea nou-născutului din acest articol marca Kidiko! 

Înfășarea nou-născutului - care este rolul înfășatului?

Atunci când înfășăm nou-născutul, acesta reia poziția pe care o avea în burtica mamei. Acest lucru îi oferă confort și sentimentul de siguranță care îl ajută să scape de reflexul de tresărire. 

Dacă bebelușul nu mai tresare în timpul somnului, acesta nici nu se mai trezește cu aceeași frecvență cu care ar face-o dacă l-am lăsa neînfășat. Cu alte cuvinte, un sistem de înfășat asigură un somn liniștit, fără griji, atât pentru cel mic, cât și pentru cei mari, care nu vor mai fi nevoiți să se trezează în mijlocul nopții să ia în brațe bebelușul.

Sistem de infasat model rachete pentru copii - Kidiko.ro

Este sistemul de înfășat sigur pentru bebeluși?

Bineînțeles că da. Materialele din care sunt confecționate sistemele de înfășare pentru bebeluși din selecția Kidiko sunt întotdeauna non-toxice, permițând copilului să aibă un somn liniștit, înconjurat de materiale moi și catifelate. 

Mai mult decât atât, în ceea ce privește sistemul de închidere a acestora, este foarte sigur. Nu se folosesc nici capse, nici fermoare, ci scai (sau arici) pentru a evita cazurile în care pielea bebelușului să fie prinsă la închidere.

Sistem de infasat model printese pentru copii - Kidiko.ro

Cărei grupe de vârstă îi este adresat sistemul de înfășare?

Sistemul de înfășare pentru nou-născuți este adresat bebelușilor de la naștere până la trei luni. De cele mai multe ori, până la vârsta de 3 luni de zile, reflexul de tresărire al bebelușului dispare complet. 

Chiar dacă bebelușul vostru a depășit vârsta de trei luni, dar încă tresare, puteți să îl mai lăsați înfășat o mică perioadă de timp. Cu toate acestea, nu este indicat să îl țineți înfășat prea mult timp, pentru că s-ar putea să nu se dezvolte cum trebuie.

Sistem de infasat model fluturasi pentru copii - Kidiko.ro

Cum curăț un sistem de înfășat pentru nou născuți?

Curățarea acestui tip de sistem este posibilă și la mașină, la maximum 800 de rotații pe minut și la o temperatură maximă de 30 de grade Celsius. În ceea ce privește uscarea sistemului de înfășat, nu este recomandată uscarea la uscătorul incorporat în mașina de spălat, ci uscarea la aer, în mod normal. Uscătoarele incorporate în mașinile de spălat folosesc temperaturi mai mari de 30 de grade, ceea ce va afecta atât sistemul de prindere cu benzi de scai, cât și moliciunea bumbacului. Dacă doriți să călcați sistemul de înfășat nou-născuți, acest lucru este permis, însă fără a călca benzile de prindere cu arici, care se vor deteriora la temperaturi ridicate.

Sistem de infasat model balerine - Kidiko.ro

Are sistem de reglare?

Deși în mod normal nu ar trebui să țineți bebelușul nou-născut într-un sistem de înfășat pentru mai mult de trei luni, bebelușii sunt foarte diferiți între ei. Unii pot fi mai mici sau mai mari de la naștere, unii se pot dezvolta mai repede, iar alții se pot dezvolta mai încet. Din acest motiv, chiar dacă perioada de utilizare va fi scurtă, este important, totuși, ca sistemul de înfășat bebeluși să aibă un sistem de reglare, ca să fiți sigur că bebelușul vostru stă confortabil în el în orice moment.

Sistem de infasat model masinute - Kidiko.ro

Sistem de înfășat vs. săculeț pentru dormit

Am avut mămici care ne-au întrebat care este diferența dintre un sistem de înfășat nou născuți și un săculeț de dormit pentru nou născuți. Dorim să vă comunicăm și vouă această diferență, pentru a înlătura orice urmă de confuzie: sistemul de înfășat nou născuți nu este un accesoriu pentru dormit. O dată înfășați bebelușii, puteți ieși cu ei în parc, puteți să îi puneți în leagăn, puteți să faceți orice vă doriți. 

Pe de altă parte, săculețul de dormit pentru nou născuți este strict pentru dormit. Atunci când puneți bebelușul la somn, puteți să îl puneți înfășat în sacul de dormit și fiți siguri că va avea un somn dulce și liniștit.

Sistem de infasat model flori de bumbac - Kidiko.ro

Vă stăm la dispoziție cu o gamă largă de modele de sisteme de înfășat și saci de dormit pentru copii pe Kidiko.ro!

Cauta in blog
Categorii