Noi suntem ferm convinși că unui copil trebuie să îi vorbim ca unui adult pentru a-l ajuta să adopte o atitudine corectă față de viață încă din momentul în care înțelege ceea ce se vorbește în jurul său. Din acest motiv, noi susținem ideea că cei mici trebuie să primească și ei responsabilități, la fel ca cei mari. Desigur, responsabilitățile lor nu vor fi la fel de complexe ca cele ale unui adult, însă îl vor ajuta pe cel mic să crească așa cum trebuie, să învețe să facă lucruri singur, să învețe că va dormi așa cum își așterne și că faptele sale au consecințe. Poate că cel mai relevant exemplu pe care îl putem discuta este cel legat de ochelari de soare pentru copii vs. ochelari de vedere.

Ochelari de soare pentru copii vs. ochelari de vedere

Dacă de fiecare dată când strică ceva, pur și simplu înlocuim acel obiect, copilul va înțelege că i se cuvine să primească orice și că nu are nicio obligație de a menține în siguranță obiectele proprii. De ce? Pentru că mami și tati au grijă să îi cumpere cu prima ocazie unele noi. 

Acest tip de gândire duce la mari probleme comportamentale, motiv pentru care micile responsabilități ale copilului sunt nu doar extrem utile, ci și recomandate de medicii de specialitate. Din acest motiv, am decis să discutăm astăzi despre importanța ochelarilor de soare pentru copii și despre cum să îi înveți să aibă grijă de ochelarii de vedere. 

Ochelari de soare pentru copii - cum are grijă de ei?

În cazul în care copilul are deja ochelari de soare, este recomandat să acorzi atenție modului în care copilul are grijă de ei. Acesta este un indicator important al modului în care va avea grijă de orice obiect important din viața lor.

Cei mici adoră pur și simplu ochelarii de soare pentru copii, deoarece este un mod perfect pentru ei de a-i imita pe adulți. Dacă vezi că îi strânge atent când nu îi folosește și are grijă să nu îi uite pe nicăieri, atunci te felicităm! Copilul tău este foarte responsabil.

Dacă însă tu ești cel care trebuie să aibă grijă și de acest aspect alături de celelalte zeci (sute) de aspecte la care trebuie să fii atent, nu te îngrijora. Până la urmă, e doar un copil. Încă îl mai poți învăța să fie mai responsabil, inclusiv cu ochelarii de soare. Cum faci acest lucru? De exemplu, îi poți cumpăra un etui pentru ochelarii de copii. Un astfel de etui îl va ajuta să înțeleagă importanța protejării obiectelor la care ține. 

etui pentru copii

Cum înveți copilul să aibă grijă de ochelarii de vedere?

Este important ca micuțul să înțeleagă faptul că ochelarii sunt un accesoriu fragil, de care trebuie să aibă grijă în plus față de alte accesorii, cum ar fi jucăriile de pluș. El trebuie să interiorizeze importanța de a-i proteja constant și, de fiecare dată când nu poartă ochelarii, să aibă grijă să îi pună în etui.  

În cazul în care este prima dată când copilul poartă ochelari de vedere, învățați-l: 

  • care este rolul acestora, 
  • ce efect vor avea asupra ochilor săi, 
  • de ce este important să își protejeze ochii, 
  • cum să țină ochelarii în mână corect, fără să pună degetele pe lentilă,
  • de ce este important să îi protejeze și să nu îi trateze ca pe o jucărie.

În acest mod, copilul se va simți responsabil față de acei ochelari și se va comporta în consecință.

Ochelarii de soare pentru copii - pas premergător pentru ochelarii de vedere

Din punct de vedere medical, bineînțeles că ochelarii de soare nu substituie ochelarii de vedere. Cu toate acestea, strict din punct de vedere al obiceiurilor pe care le deprinde cel mic, este important (mai ales dacă știți că există probleme de vedere în familie) să îl obișnuiți pe copilul vostru cu ochelari de soare încă de la vârste fragede. 

În acest mod, nu doar că îi protejați vederea de razele prea puternice ale soarelui, încă cel mic, în eventualitatea că va purta ochelari de vedere, va ști deja cum să se comporte cu ei, cum să îi pună în etui, cum să îi șteargă și cum să nu se joace cu ei. Am putea spune chiar că ochelarii de soare pentru copii sunt ca un pas premergător pentru ochelarii de vedere.

etui pentru fetite

Etuiul pentru ochelarii de copii - un accesoriu foarte cool

Așadar, observăm importanța unui etui pentru copii atât la ochelarii de soare, cât și la cei de vedere. Veți fi extrem de încântați să aflați faptul că în selecția Kidiko există o gamă largă de modele și culori pentru etui de ochelari pentru copii, fie că sunt necesare pentru ochelari de vedere sau de soare. Comercializăm modele și culori de etui pentru copii care se vor asorta la gentuțe, pălăriuțe, bretele și orice altceva vă mai puteți dori.

etui pentru ochelari copii

După cum vedeți, rolurile unui etui pentru ochelari sunt multiple, iar copiii voștri vor avea doar de beneficiat de pe urma unui astfel de accesoriu. Dacă aveți întrebări legate de acest subiect, nu ezitați să ne contactați. 

Cauta in blog
Categorii