Copiii și igiena mâinilor nu au fost niciodată cei mai buni prieteni, în special în momentele în care cei mici doresc să vă gătească prăjituri din noroi sau să mângâie toate animalele pe care le întâlniți pe stradă. Din acest motiv, este important să găsiți o soluție pentru ca cel mic să fie curat fără să se simtă restrâns și fără să i se pună interdicții în creativitatea sa. Acestea sunt motivele pentru care am hotărât să vă vorbim astăzi despre gelurile igienizante pentru copii din selecția Kidiko. Noi prețuim copilăria cu bune și cu rele, cu haine curate și mormane de haine de spălat, cu prăjiturele din noroi și cu multe, multe amintiri frumoase alături de prietenii noștri blănoși. Așadar, haideți să vedem care sunt cele mai importe caracteristici pe care trebuie să le îndeplinească un gel igienizant pentru copii pentru a fi cu adevărat eficient.

Gel igienizant pentru copii fără clătire

Când vine vorba despre igienizarea mâinilor, copiii nu au foarte multă răbdare. Din acest motiv, cea mai importantă caracteristică pe care trebuie să o îndeplinească un gel igienizant pentru copii este să funcționeze fără clătire. 

În plus, dacă gelul igienizant pe care doriți să îl achiziționați pentru copilul dumneavoastră nu necesită clătire, vă va face viața mult mai ușoară. Cum? Prin simplul fapt că îl puteți pune în geantă și îl puteți lua oriunde doriți. Veți fi mereu dotați pentru igienizarea mâinilor celui mic (și ale voastre), indiferent dacă sunteți acasă, în parc, în drum spre mare sau la supermarket. 

Cel mic va adora experiența dezinfectării mâinilor cu gel, pentru că va putea simți mirosul de mâini curate, fără să le aibă lipicioase după ce l-ați curățat.

gel antibacterian copii - Kidiko.ro

Gel pentru dezinfectarea mâinilor eficient împotriva virusurilor și bacteriilor

Copiii experimentează lumea prin atingere, aceasta fiind modalitatea lor instinctivă. În acest mod, ei învață ce este un obiect, cum se simte acel obiect, dacă este ”prieten” sau ”dușman”. Să refuzați copilului dreptul de a atinge tot felul de lucruri ar însemna, practic, să îi refuzați dreptul de a cunoaște și înțelege lumea. Din acest motiv, noi recomandăm întotdeauna să lăsați copilul să exploreze. 

Cu toate acestea, obiectele din afara locuinței dumneavoastră ar putea fi contaminate cu tot felul de bacterii și virusuri care ar putea îmbolnăvi copilul. Din acest motiv, este important ca gelul igienizant pentru copii pe care îl alegeți să fie eficient împotriva virusurilor precum E. coli, stafilococul auriu sau candida. 

Nu uitați de faptul că sistemul imunitar al copilului nu este la fel de dezvoltat ca cel al unui adult. Este important să îi alimentați setea de cunoaștere și de explorare, dar în condiții de siguranță. Un gel igienizant pentru copii vă va asigura că țineți copilul în siguranță în orice moment.

gel igienizant 70% alcool - Kidiko.ro

Gel dezinfectant blând cu pielea copilului

Gelurile igienizante pentru mâini, fie ele pentru adulți sau pentru copii, conțin o cantitate mare de alcool. Pe când acest lucru este cât se poate de normal și chiar indicat pentru o eficacitate cât mai mare împotriva virușilor și a bacteriilor, alcoolul nu face bine pielii. 

Din acest motiv, este indicat să vă orientați atât spre un gel igienizant pentru copii și adulți care să conțină și extracte de la plante benefice pielii, cum ar fi aloe vera sau chiar cu extract de glicerină. Ca și în cazul săpunului, cu cât gelul igienizant este mai eficient, cu atât usucă mai tare pielea. De aceea, sunt necesare aceste extracte naturale care să protejeze tegumentul de substanțele dezinfectante dure. 

Produsele de igienă pentru copii din selecția Kidiko conțin atât extract de aloe vera, cât și glicerină. Scopul nostru, așa cum afirmăm mereu, este să facem experiența de familie cât mai plăcută și pentru cei mici și pentru cei mari.

gel igienizant fara clatire pentru maini - Kidiko.ro

Produsele de igienă pentru copii - informații importante

Este foarte important ca produsele cosmetice, de la machiajele mamei la produsele de bărbierit ale tatei, până la gelurile igienizante pentru copii să nu fie lăsate la îndemâna celui mic și să nu fie folosite de cei mici fără supravegherea părinților. Copiii au mereu tendința să bage în gură sau să ingereze produsele și obiectele străine, pentru că acesta este un alt instinct al lor pentru cunoaștere. Dacă copilul înghite gel igienizant pentru copii, acesta ar putea să îi provoace arsuri la stomac, motiv pentru care este indicat să fie depozitat într-un loc sigur, la care copilul să nu aibă acces. De asemenea, nu utilizați geluri igienizante pentru copiii pe pielea iritată sau rănită.

Cauta in blog
Categorii