Ce mobilă pentru camera bebelușului alegem? De fapt, bebelușilor nu ar putea să le pese mai puțin de mobila pe care o pun părinții în camera lor. Însă pentru noi, adulții, acest subiect este foarte important. Camera copilului trebuie să fie, bineînțeles, aspectuoasă și plăcută, pentru a inspira simțul artistic și creativitatea copilului, încă din primele sale zile viață. În același timp, trebuie să fie cât mai practică. Nu este indicat să amplasați, spre exemplu, hainele copilului la un loc cu hainele voastre, din motive sanitare. Sistemul imunitar al bebelușului este cu mult sub sistemul imunitar al părinților și o simplă ieșire afară a părinților poate aduce pe hainele lor microbi și bacterii care i-ar putea afecta pe cei mici.

Din acest motiv, este indicat ca în camera bebelușului să fie amplasate toate cele necesare acestuia, de la lenjeriile sale de pătuț la haine, de la scutece la papucei. Haideți, prin urmare, să vedem care sunt cele mai importante piese de mobilier care nu trebuie să lipsească din camera celui mic, pentru ca voi să fiți niște părinți pregătiți, responsabili și mândri de munca voastră și de mica voastră familie.

Pătuț pentru bebeluș

Pătuțul pentru bebeluș este o piesă de mobilier la care te gândești chiar din primele momente. Așa cum dormitorul vostru nu ar putea fi un dormitor fără un pat, nici cel al bebelușului nu ar putea fi unul fără un pătuț de bebeluși. În ceea ce privește tipul de pat pentru bebe, este recomandată folosirea unui pat cu siguranțe. Există riscul să cadă din pat în lipsa lor, din cauza activității inconștiente pe care o au în timpul somnului.

set mobila pentru camera bebelusului - Kidiko.ro

O comodă pentru hainele bebelușului

Așa cum am menționat mai sus, este indicat să păstrați hainele bebelușului separate, nu la un loc cu ale voastre, din motive de siguranță sanitară. Bebelușii au nevoie să fie expuși la cât mai puține bacterii și la cât mai puțini viruși, pentru că sistemul lor imunitar nu este încă bine dezvoltat și ar putea răci foarte repede. Este mai bine să evitați, decât să tratați. De aceea, o comoda de haine pentru bebe este esențială în camera copilului.

comoda pentru bebelusi - Kidiko.ro

Un covoraș care să absoarbă praful

Oricât de bine ați curăța o casă, praful va apărea întotdeauna peste tot. Nu există cineva care să nu aibă măcar un fir de praf în casă, indiferent cât de des face curățenie. Din acest motiv, este indicată prezența unui covoraș, oricât de mic, în încăperea copilului. Rolul principal al covoarelor este de a aduna praful din casă în interiorul lor și de a facilita înlăturarea prafului. Chiar dacă nu sunteți mari fani ai covoarelor, faceți un efort și vă veți mulțumi vouă înșivă mai târziu pentru precauția și inspirația de care ați dat dovadă. Covorașele pentru bebe nu sunt o piesă de mobilier, însă sunt un element de design care nu lipsește din nicio casă în care se află bebeluși.

Tot la capitolul covorașe trebuie menționate și carpetele de joacă. O carpetă de joacă pentru bebe poate fi realizată din material textil sau din cauciuc.

Dorim să vă atragem asupra carpetelor textile pentru bebeluși. Acestea trebuie curățate cât mai des cu putință, pentru că, oricât de scurt ar avea părul, adună praful în ele. Practic, copilul se va juca direct în praful adunat în textura lor și poate dezvolta diverse alergii. Dacă ați optat pentru achizionarea unei carpete cu păr pentru bebeluși, mențineți-o cât mai curată cu putință. 

Noi recomandăm carpetele de joacă pentru bebeluși din cauciuc, care să poată fi dezinfectată ușor și care nu adună praful.

Un dulap pentru cele necesare, altele decât hainele

Pe lângă haine, un bebeluș are nevoie de multe alte lucruri, cum ar fi papucei, scutece, creme anti-iritații, pudră de talc și câte și mai câte. Din acest motiv, este indicat ca în camera bebelușului să existe un dulăpior special pentru bebe în care să depozitați toate aceste lucruri, pentru a nu fi expuse pur și simplu prin cameră. Dacă le lăsați împrăștiate prin cameră, în momentul în care bebelușul începe să meargă de-a bușilea, acesta ar putea ajunge foarte ușor la ele și să facă mizerie sau să se rănească.

dulap cu sertare pentru bebelusi - Kidiko.ro

O cutie pentru jucăriile bebelușului

Este indicat să vă învățați încă de la început copilul să fie ordonat, motiv pentru care este importantă și prezența unei lăzi sau a unei cutii pentru depozitarea jucăriilor la sfârșitul orelor de joacă. Deși nu este tocmai o piesă de mobilier, este un accesoriu care vă va face viața mai ușoară.

În selecția Kidiko găsiți elemente de mobilier din fiecare categorie expusă mai sus, plus multe altele. Dacă aveți orice fel de întrebare legată de produsele din selecția noastră, vă stăm la dispoziție. Nu ezitați să ne contactați, vă vom răspunde întotdeauna cu drag!

patut bebe - Kidiko.ro

Cauta in blog
Categorii