Unul dintre cele mai importante accesorii pentru bebeluși este aspiratorul nazal. Deși nu este cea mai plăcută imagine din lume, atunci când ești părinte situația se schimbă. Pentru aceia dintre voi care sunt părinți pentru prima oară și nu știți exact ce sunt aspiratoarele nazale pentru bebelusi si cum se folosesc, va explicam totul in acest articol marca Kidiko! 

Ce este un aspirator nazal pentru bebeluși?

Un aspirator nazal este poate cel mai bun prieten al părinților. Copiii tind să răcească tot timpul, din cauza sistemului lor imunitar scăzut. Cei mici nu au încă dezvoltat instinctul de a-și sufla nasul, acest lucru fiind valabil în special în cazul bebelușilor. A nu lăsa copiii cu secreții în nas nu are doar un scop estetic, ci este și un mod de prevenție. Un copil cu secreții nazale se poate îneca cu acestea, din greșeală, la fel cum s-ar putea îneca și cu apă sau orice altă substanță care îi intră pe căile respiratorii. Din acest motiv, să cumperi un aspirator nazal nu este un moft, ci o măsură de prevenție a incidentelor. 

aspirator nazal bebe - Kidiko.ro

Cu toate acestea, date fiind toate opțiunile pe care le întâlnim pe piață în industria accesoriilor pentru bebeluși, s-ar putea să fie greu să știi care e cel mai bun aspirator nazal pentru necesitățile copilului tău. În cele ce urmează, vom descrie cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le aibă aspiratorul nazal ideal pentru copii:

Să aibă mai multe capete

Aspiratorul nazal trebuie să aibă mai multe opțiuni de capete de aspirare, pentru a-l putea ajusta în funcție de vârsta pe care o are copilul și de necesitățile pe care le are. Copiii au diferite tipuri de secreții nazale și fiecare în parte necesită o pătrundere mai adâncă sau mai superficială. Din acest motiv, atunci când aveți o diversitate de capete din care să alegeți, activitatea de aspirare devine mai ușoară și mai rapidă.

Să aibă un recipient pentru secreții

Acesta este poate, cel mai practic aspect al unui aspirator nazal. Dacă aspiratorul nazal pe care îl achiziționați are un recipient pentru secreții, nu veți fi nevoiți să repetați acțiuni mici de mai multe ori și să îl goliți și curățați între acestea, ci veți putea extrage tot din prima și abia apoi să îl goliți și să îl curățați. Aceasta este o variantă practică, iar copilul nu își va pierde răbdarea în timp ce curățați dispozitivul, pentru că procesul va fi extrem de rapid.

aspirator nas bebe - Kidiko.ro

Un capac care împiedică scurgerea secrețiilor din recipient

Atunci când sunteți acasă și aveți posibilitatea să goliți recipientul și să îl curățați imediat după utilizare, nu mai vedeți rostul acestui capac. Cu toate acestea, imaginați-vă că sunteți la o plimbare în parc și copilului începe să îi curgă nasul. Când folosiți aspiratorul nazal în spații publice, nu aveți posibilitatea să îl goliți. Dacă nu dispuneți de un astfel de capac pentru recipient și puneți recipientul în geantă, conținutul s-ar putea vărsa peste tot. Din acest motiv este bine să alegeți un aspirator nazal care să dispună și de un capac.

Sistem de încărcare prin cablu, dar și funcționare pe baterii

Pentru ca un aspirator nazal să ofere un maxim de confort, acesta trebuie să poată fi utilizat și pe bază de baterii, dar să aibă și opțiune de încărcare prin cablu. Atunci când sunteți acasă și îl puteți folosi cu cablu, totul funcționează ca pe roate. Cu toate acestea, în același caz mai sus menționat, când vă aflați într-o plimbare prin parc și copilului începe să îi curgă nasul, dacă aspiratorul nazal funcționează doar prin cablu, atunci nu vă va ajuta cu nimic. Din acest motiv este foarte important ca acesta să dispună și de opțiunea de utilizare prin baterii.

Rezistență la apă

Nu în ultimul rând, aspiratorul nazal ideal trebuie să fie rezistent la apă. Acest lucru permite curățarea lui temeinică după fiecare utilizare, pentru a fi curat și gata de utilizat din nou. Dacă aspiratorul nazal pe care alegi să îl achiziționezi nu este rezistent la apă, curățarea lui va deveni cu mult mai grea și complicată. 

aspirator nazal bebelusi electric - Kidiko.ro


Atunci când alegi un aspirator nazal pentru copii, la fel ca orice alt fel de articole de îngrijire pentru copilul tău, încearcă să ai în vedere și aspecte care să îți ușureze munca. De aceea, noi iti punem la dispoziție aspiratorul nazal pe care îl considerăm cel mai bun de pe piață - Neno Sinus - la un preț de excepție. Stocurile se epuizează rapid, grăbește-te să îl achiziționezi! 

Cauta in blog
Categorii