Iată câteva dintre cele mai bune idei de organizare a lucrurilor copilului tău, propuse de mămicile din echipa Kidiko.ro! Aceste idei vă vor ajuta cu siguranță să le oferiți suficient spațiu celor mici pentru a-și păstra lucrurile în ordine. Urmând aceste sfaturi, copilul nu va mai trebui să caute nimic niciodată - va ști exact unde este fiecare lucrușor al său!

6 idei de organizare a lucrurilor copilului tău

Așadar, iată cele mai bune idei de organizare a lucrurilor copilului tău:

1. Fă toate spațiile de depozitare accesibile pentru cel mic

Asigură-te că toate spațiile de depozitare sunt accesibile pentru copilul tău. Altfel, micuțul va depinde întotdeauna de tine pentru a lua acele lucruri. Este bine să îl înveți independent de mic: unde își lasă jucăriile ori lucrurile seara asta, de acolo le va lua mâine dimineață. Fără "mami, unde e mașinuța?" sau "mami, unde mi-ai pus fularul verde?"

2. Folosește coșuri de depozitare și rafturi deschise

S-ar putea să ai rafturi în dulapuri, dar poți adăuga în camera copilului și câteva coșuri de depozitare, rafturi deschise etc. Acestea sunt de cele mai multe ori preferate, deoarece îl ajută pe cel mic să își mențină camera ordonată fără a pierde prea mult timp cu așezatul lucrurilor în linie. 

raft camera copilului

3. Folosește dulapuri și comode joase pentru copii

Modelele de dulapuri și comode joase pentru copii vă ajută să depozitați orice, de la haine la papuci, de la jucării la rechizite. Sunt foarte practice. Cel mai mare avantajos al lor este ca sunt accesibile înălțimii copiilor și le oferă foarte mult spațiu de depozitare suplimentar în cameră. Să mai spunem și că au un decor bestial?

dulap comoda joasa pentru copii

4. Montează rafturi suplimentare pe pereți

O idee excelentă de a câștiga spațiu în camera copilului este să montezi rafturi suplimentare pe pereți. Depozitarea pe verticală va fi întotdeauna mai eficientă decât cea pe orizontală. Și crede-ne pe cuvânt, niciodată nu poți avea prea multe rafturi! Întotdeauna se va găsi ceva de depozitat pe ele! 

5. Folosește la maximum spațiile mici

O altă idee de organizare a lucrurilor copilului tău este să folosești la maximum spațiile mici. Vei constata că așa vei avea o grămadă de spațiu în plus la care nici nu te-ai fi gândit. De exemplu, ce poți depozita în spațiul de după ușă? Trotineta celui mic, poate? Dar în spațiul dintre dulap și perete? Ori după draperie? Sau poate chiar în trollerul de calatorii al celui mic atunci când e gol? Fii creativ!

6. Selectează mereu lucrurile

De exemplu, vara nu prea are sens să ții gecile de iarnă ale copilului și ploverele sale în dulap, ca să ocupe loc. Le poți depozita într-o cutie sub pat, în balcon sau oriunde în altă parte. În acest mod, hainele lui de vară vor avea loc lejer în dulap. La fel, nu îi trebuie toate cele 5032 de jucării în același timp, nu? Le poți scoate prin rotație, iar pe restul să le lași undeva depozitate. În acest mod, copilul nu se plictisi de toate jucăriile aflate la dispoziția sa în același timp și, în plus, vei câștiga foarte mult spațiu. 

Știm cât de multe lucruri poate avea un copil și cât de greu poate fi camera sa de menținut ordonată. De aceea, sperăm că te-am ajutat cu sfaturile din acest articol!  

Cauta in blog
Categorii