Nu există copil care să nu se uite pofticios la modelele de triciclete din magazine. Chiar dacă are deja una acasă, parcă ar vrea un model mai nou, mai lucios, mai colorat. Adică exact așa cum facem noi, adulții, cu mașinile. 

Iar dacă micuțul tău încă nu are o tricicletă, îți spunem în acest articol marca Kidiko de ce ar trebui să aibă una și la ce să fii atent când o achiziționezi!

  tricicleta pentru copii

De ce îi trebuie copilului tău o tricicletă?

În afară de faptul că e una dintre cele mai fascinante jucării pentru copii, trotineta este chiar benefică pentru sănătatea celui mic. În primul rând, o tricicletă cu pedale îi va dezvolta musculatura picioarelor și a trunchiului. 

În al doilea rând, mersul pe tricicletă îi dezvoltă coordonarea mână-picior: copilul va trebui să vireze, să pedaleze, să claxoneze, să fie atent în jur. Astfel, i se îmbunătățesc și atenția distributivă și orientarea în spațiu. 

Nu în ultimul rând, o tricicletă de împins te invită și pe tine la plimbare și îți dă prilejul perfect să faci puțină mișcare după orele de muncă. 

 

Poți cumpăra triciclete online!

Îți dăm un sfat ca de la părinte la părinte: este mai bine să cauți triciclete online și să cumperi fără bătaie de cap. Dacă mergi cu copilul într-un magazin fizic, așteaptă-te la câteva mici istericale când el va vrea un model care nu i se potrivește, iar tu va trebui să îl convingi să renunțe. 

În schimb, atunci când cumperi online, poți să selectezi câteva modele de triciclete pentru copii care i se potrivesc și care îndeplinesc standardele tale în materie de preț, caracteristici, mărime, dotări. Apoi, el își poate alege strict din modelele selectate de tine. Și toată lumea e împăcată!

Dacă vrei să oferi o tricicletă cadou, îți recomandăm tot căutarea uneia online: ai mai mult timp să le analizezi și să alegi exact ce îți dorești, decât să cumperi la grabă dintr-un magazin.

 

La ce să fii atent când cumperi o tricicletă?

Alegerea unei triciclete pentru copii se face ținând cont de vârsta, greutatea și înălțimea copilului. Ca să îți facem alegerea mai ușoară, am aranjat selecția Kidiko de triciclete în funcție de vârsta copilului și de greutatea maximă suportată.  

De asemenea, ar trebui ca tricicleta pe care o alegi să aibă șezutul cu înălțime reglabilă. Știi și tu cât de repede cresc micuții noștri!

Cu mâner de împins sau fără control parental? Tricicleta electrică sau clasică? Poate ți-ar fi mai ușor cu o tricicletă pliabilă pentru depozitarea în portbagaj? Sau poate vrei o tricicleta multifuncțională pentru năzdrăvanul tău? O tricicletă 3 în 1 convertibilă în bicicletă și trotinetă? Toate acestea ar trebui să fie criterii de luat în calcul atunci când alegi o tricicletă.

 

Renunță la grijile referitoare la triciclete!

Orice părinte își face griji pentru siguranța copilului atunci când merge pe tricicletă:

  • Dacă ia virajul prea strâns și cade?
  • Dacă nu are suficientă forță să pedaleze?
  • Dacă rănește pe cineva?
  • Dacă iese în fața unei mașini?

Și multe altele de acest fel! 

Sfatul nostru? Relaxează-te! Micuțul tău se bucură de o copilărie frumoasă și, cu câteva măsuri de siguranță pe care le vei lua, nu va păți nimic pe tricicletă:

  • Modelele noi de triciclete au mecanisme de siguranță tocmai pentru a preveni virajele strânse și căzăturile;
  • Musculatura copilului se dezvoltă prin exercițiu. În jurul vârstei de doi ani, orice copil normal dezvoltat poate pedala fără ajutor. În plus, i se formează o alură atletică de mic.
  • Tricicletele nu sunt făcute pentru viteze mari, așa că nu are cum să lovească pe nimeni. 
  • Dacă scoți copilul cu tricicleta în curtea proprie sau în parc, nu are cum să pățească ceva. Bineînțeles, dacă este supravegheat, poate să meargă cu trotineta pe orice trotuar fără grija unei accidentări!

Toate grijile tale sunt normale, însă nu sunt justificate. De fapt, copilul tău se distrează de minune cu noua sa jucărie preferată – tricicleta!

 

Te așteptăm pe Kidiko.ro să alegi cele mai calitative și cele mai avantajoase produse și jucării pentru copilul tău!  Ai și alte întrebări sau nelămuriri referitoare la modelele de triciclete din selecția noastră? Ne poți scrie întrebarea ta într-un comentariu și îți răspundem cu drag! 

Cauta in blog
Categorii