Micuțul tău chiar are nevoie de o mașinuță pentru copii sau e doar un moft? Răspunsul te va surprinde. Te invităm să afli totul despre mașinuțele pentru copii din acest articol marca Kidiko!

 

Mașinuța pentru copii folosește la ceva?

Ei bine, folosește la distracția copilului. Dar asta nu e tot! De fapt, chiar medicii pediatri ne recomandă să le cumpărăm celor mici mașinuțe de împins și tractorașe cu pedale. Iar când medicii spun asta, cu siguranță nu au în vedere doar distracția copilului. Iată cele mai importante motive pentru care mașinile cu pedale sau fără pedale sunt atât de necesare pentru dezvoltarea celor mici:

  • Mașinile pentru copii le dezvoltă musculatura picioarelor, spatelui și abdomenului
  • Mașinuța pentru copii îndeamnă la stat în aer liber
  • Mașinuțele de jucărie formează coordonarea motrică la copii
  • Mașinuțele pentru copii le dezvoltă sociabilitatea
  • O mașină pentru copii le dă simțul independenței
  • Pentru ce vârste este potrivită mașinuța pe care vrei să o cumperi? O va avea copilul tău și în anul următor?
  • Cât de repede merge mașinuța electrică? Ești mulțumit de această viteză? Sigur ești confortabil cu viteza maximă la care poate ajunge mașinuța sau tractorul electric?
  • Câte locuri are mașinuța? Dacă ai doi copii, vor încăpea amândoi o dată sau se vor ciondăni de la noua achiziție?
  • Pe ce suprafețe poate rula mașina sau tractorul? Desigur, majoritatea funcționează bine pe asfalt sau alei pavate, însă dacă copilul tău vrea să meargă și pe pământ sau prin iarbă?
  • Care este greutatea maximă pe care o suportă mașinuța? O va putea folosi copilul tău și anul următor?

masinute pentru copii

Pedalarea sau chiar împinsul pe jos cu piciorușele pentru a pune vehiculul în mișcare le fortifică celor mici mușchii de pe trunchi și de pe picioare. Acest lucru îi ajută să crească sănătoși și puternici și să capete de mici o alură sportivă. 

mașinuță cu pedale pentru copii sau un tractoraș necesită spațiu. De aceea, aceste mașini în miniatură îi invită pe copii să se joace afară, în aer liber. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă sănătate pentru cei mici și câteva ore petrecute departe de tabletă sau televizor!

În timp ce pedalează, micuțul tău trebuie să întoarcă volanul, să claxoneze, să apese butoanele cu muzică și să fie atent în mai multe direcții în același timp. Astfel, i se formează coordonarea mâini-picioare și abilitatea de a face mai multe activități concomitent.

O mașină sau un tractoraș cu pedale atrag în jurul lor zeci de copii instantaneu! Scoate-l în parc cu o astfel de jucărie și își va face prieteni rapid! De asemenea, poate face întreceri cu prietenii, dezvoltându-și spiritul de competitivitate.

Să recunoaștem! Când am luat permisul de conducere, ne-am simțit independenți și încrezători în propriile noastre abilități! Exact așa se va întâmpla și cu juniorul sau junioara ta când îi vei oferi o mașină pentru copii. Va simți mândrie, independență și, nu în ultimul rând, va avea un lucru de valoare de care să aibă grijă cu responsabilitate.


Așadar, o mașinuță pentru copii este o necesitate, nu doar un moft. Desigur, orice copil poate trece peste copilărie și fără o mașină sau un tractor cu pedale, dar va beneficia mai mult de avantajele deținerii unei astfel de jucării realiste. Sfatul nostru? Oferă-i acest cadou minunat! Îi va folosi sănătății fizice, sănătății emoționale și îi va crea o copilărie perfectă, așa cum și noi ne-am dorit cândva. 

 masinute cu pedale pentru copii

Sfaturi pentru alegerea mașinuței perfecte

Acum că știi de ce este important să îi oferi celui mic o mașină de copii, îți mai dăm câteva sfaturi. Vezi mai jos aspectele la care să fii atent în alegerea mașinuței ideale sau a tractorașului perfect:  

Acestea sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont când vrei să achiziționezi o mașină sau un tractoraș pentru copii. 

Dacă vrei să mergi la sigur, te invităm pe Kidiko.ro. Aici poți alege dintr-o gamă variată de mașini pentru copii: cu sau fără pedale; tip tractoraș; mașinuțe tip ATV; mașinuțe de împins; mașinuțe cu remorcă; mașinuțe cu copertină; mașinuțe electrice tip SUV (miniaturi ale originalelor) și o mulțime de alte modele care te vor încânta pe tine și îl vor face pe cel mic să le adore. 

 

Cauta in blog
Categorii