Prima plimbare cu tricicleta – aceasta este o experiență pe care copilul tău nu o va uita niciodată! Entuziasm, bucurie și energie, toate într-o tricicletă pentru copii! Totuși, tu știi că siguranța micuțului vine întotdeauna pe primul loc. De aceea, îți oferim în acest articol marca Kidiko top 4 recomandări pentru alegerea primei triciclete pentru copilul tău!

  tricicleta

De ce copiii trebuie să aibă o tricicletă?

În primul rând, tricicleta nu este doar un moft. Nu e doar un obiect lucios care bucură pe cei mici și le dă stres celor mari. De fapt, tricicleta are o mulțime de beneficii pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Iată principalele motive pentru care și micuțul tău are nevoie de o tricicletă pentru copii:

  • Îi dezvoltă coordonarea și echilibrul;
  • Îl pregătește pentru mersul pe bicicletă;
  • Îi dezvoltă atenția distributivă pentru a fi atent în jur în timp ce pedalează și virează;
  • Îi dezvoltă corect musculatura picioarelor și a trunchiului;
  • Îi întărește mușchii paravertebrali, pentru o poziție corectă la școală și pe parcursul întregii vieți;
  • Îi oferă încredere în sine și în capabilitățile sale, necesară pentru un start bun în sistemul educațional;
  • Îi dezvoltă independența și spiritul de inițiativă atunci când decide pe unde vrea să meargă.

  triciclete pentru copii

Cum alegi prima tricicletă pentru copilul tău?

Acum că te-ai hotărât să îi cumperi o tricicletă celui mic, rămâne întrebarea: pe care să o aleg? Pe cea roșie sclipitoare sau pe cea albastră cu desene? Ei bine, alegerea ar trebui să țină cont de următoarele aspecte: 

1. Tipul tricicletei

Pentru copiii de un an sau doi, ar trebui să alegi o tricicletă cu mâner dirijabil. Este foarte posibil să aibă nevoie de un pic de ajutor la început, iar aceasta este cea mai bună soluție. Pentru copiii care au avut deja experiența primei triciclete, poți alege una fără control parental. 

2. Stabilitatea tricicletei

O tricicletă de calitate nu se va răsturna la virajele strânse. De aceea, asigură-te că achiziționezi pentru micuțul tău o tricicletă care respectă standardele de siguranță, precum cele disponibile pe site-ul Kidiko.ro.

3. Dimensiunea tricicletei

Cea mai importantă regulă referitoare la dimensiunea tricicletei este: copilul trebuie să ajungă la pedale. De aceea, pe site-ul Kidiko.ro poți alege triciclete pentru copii în funcție de vârsta și greutatea lor. 

În al doilea rând, vei vrea ca micuțul tău să poată folosi această tricicletă și în anul următor. De aceea, ai putea să alegi una cu șezutul reglabil sau chiar o tricicletă 2 în 1, care se poate folosi și ca bicicletă fără pedale (pentru a face rapid trecerea spre bicicleta clasică).

4. Designul tricicletei

După ce ai ales câteva triciclete conform criteriilor de mai sus, lasă-l pe el să aleagă tricicleta cu designul preferat, cu luminițe, cu sunete și în culoarea preferată. În acest fel, îi vei da impresia că el și-a ales modelul de tricicletă singur și astfel îl vei mulțumi pe deplin. 

  tricicleta

Cum înveți copilul să meargă pe tricicletă?

Ai ales cea mai bună tricicletă pentru copii și urmează să ieșiți cu ea afară pentru prima dată. Știm, ai emoții și tinzi să îl protejezi de cea mai mică pietricică de pe asfalt. Totuși, dacă urmezi recomandările de mai jos, te poți bucura și tu de această experiență minunată și de neuitat împreună cu copilul tău:

  • Începe prin a-i arăta componentele tricicletei și explică-i cum funcționează pedalele și ghidonul;
  • Felicită-l că este acum ⹂copil mare” și oferă-i cadou o cască de protecție. Fiind cadou pentru așa realizare, nu poate refuza să o poarte, nu?
  • Stabilește cu copilul regulile de bază pe care nu le poate încălca: mâinile să fie întotdeauna pe ghidon și casca de protecție pe cap în orice moment;
  • Arată-i întâi cum să urce și să coboare de pe tricicletă, apoi lasă-l într-un loc sigur să facă primele mișcări; împinge-l ușor la început dacă este nevoie;
  • Asigură-te întotdeauna că are încălțăminte potrivită, închisă la degete, pentru a nu se lovi.

 

Asta e tot! Acum vă puteți bucura împreună de această experiență. Nu uita să filmezi sau să faci fotografii cu prima plimbare a copilului pe tricicletă! Noi, echipa Kidiko.ro, îți stăm la dispoziție cu cele mai bune modele de triciclete și căști de protecție, plus sfaturi și recomandări personalizate! 

 

 

 

 

 

 

 

Cauta in blog
Categorii