Purtatul copilului în marsupiu este comod pentru tine, sigur și plăcut pentru el. Totuși, cazurile în care părinții poartă greșit copilul în marsupiu și astfel cauzează celui mic probleme de sănătate sunt destul de frecvente. De aceea, îți oferim în acest articol marca Kidiko informații verificate despre cum să folosești corect marsupiile pentru copii!

 

Marsupii pentru copii – cum îl alegi pe cel potrivit?

 

Este o adevărată provocare să ieși cu cel mic în oraș atunci când încă nu poate merge. Există varianta confortabilă de a-l plimba într-un cărucior pentru copii, însă ce faci dacă trebuie să ai mâinile libere? De exemplu, atunci când mergi la cumpărături, nu vei vrea să ai și căruțul copilului, și căruciorul de cumpărături. Răspunsul pentru aceste situații este: marsupiul!

 

Iată la ce trebuie să acorzi atentie atunci când alegi un ham sau un marsupiu pentru copii:

  marsupiu bebelusi - kidiko.ro

  • limita de greutate suportată

 

Există hamuri și marsupii pentru nou-născuți și există modele pentru bebeluși ceva mai mari. Alegând dimensiunea corectă a marsupiului, te asiguri că micuțul va sta confortabil și elimini riscul de a-l strânge sau, dimpotrivă, de a-l scăpa dintr-un port-bebe prea mare. Atunci când alegi hamul sau marsupiul, nu se aplică principiul “va crește copilul repede și îi va veni perfect peste două luni”. Marsupiile trebuie să fie potrivite exact pentru greutatea actuală a celui mic.

 

  • suport adecvat

 

Un marsupiu de calitate pentru copii distribuie greutatea bebelușului în mod egal. Dacă greutatea sa nu este distribuită în mod egal, copilul va sta în tensiune, nu va avea o poziție confortabilă, iar părintele își va simți spatele obosit în scurt timp.

De asemenea, pentru nou-născuți este important să alegi un marsupiu cu suport pentru cap. Sistemul de susținere cervicală nu este complet dezvoltat și, așa cum îi ții capul cu mâna bebelușului când îl iei în brațe, la fel trebuie ca și marsupiul să îi susțină poziția capului.

 

  • suport adecvat pentru picioare

 

Încheietura de la șold a bebelușului este fragilă, așa că trebuie să alegi un marsupiu care să nu pună presiune pe această zonă. Poziția corectă nu este în niciun caz cea în care picioarele copilului alunecă în jos pe lângă tine. Această poziție pune o presiune enormă pe șolduri și pe zona genitală. În schimb, poziția corectă este cea în care genunchii copilului stau în formă de M, puțin mai sus decât zona șoldurilor. Genunchii nu trebuie să coboare sub linia șoldurilor, pentru a nu crea risc de displazie și disconfort.

  marsupiu bebelusi - kidiko.ro

Folosirea corectă a marsupiului pentru bebeluși

 

Acum știi cum să alegi corect un ham sau un marsupiu, așa că îți vom da câteva sfaturi pentru utilizarea acestor accesorii pentru copii în siguranță:

 

  • timpul de folosire a marsupiului

 

Îți recomandăm să nu folosești marsupiul mai mult de două ore, în special în timpul verii. Căldura emanată de corpul copilului alături de cea provenită de la corpul părintelui poate provoca eczeme și iritații pe pielea bebelușului. De asemenea, ar trebui să nu porți bebelușul în marsupiu 30 de minute după ce îl hrănești.

 

  • ai grijă la lucrurile din jur

 

Un astfel de port-bebe îți asigură libertate de mișcare și mulți părinți îl folosesc atunci când gătesc sau când fac ordine în casă. Totuși, nu uita că mânuțele celui mic sunt libere și pot apuca obiecte periculoase din jur. De aceea, trebuie să acorzi atenție în fiecare moment obiectelor pe lângă care treci și la care copilul tău poate ajunge. De asemenea, dacă gătești în timp ce ții copilul în marsupiu, ai grijă la stropii de ulei fierbinte care pot ajunge până la el.

 

  • ai grijă când îl scoți din marsupiu

  marsupiu bebelusi - kidiko.ro

Cele mai multe accidente au loc în timpul scoaterii copilului din marsupiu. De aceea, îți recomandăm să nu faci acest lucru în grabă. Asigură-te că ai control asupra copilului atunci cand desfaci centura. De asemenea, îți recomandăm să citești cu atenție instrucțiunile marsupiului sau hamului ales.

 

Noi, la Kidiko.ro, îți oferim o selecție de marsupii și hamuri pentru bebe de cea mai bună calitate, atent verificate și testate. Ne asigurăm că fiecare produs este confortabil și sigur pentru copil și nu îți provoacă dureri de spate. Alege cu încredere cel mai potrivit port-bebe pentru noul membru al familiei tale!

Cauta in blog
Categorii