Atentie Vizitând acest site ești de acord cu utilizarea de cookie-uri ce au ca scop îmbunătățirea experienței tale pe site. Navigând în continuare îți exprimi acordul pentru folosirea acestora. Am inteles
0
Cosul este gol

Cărucioare pentru Bebeluși și Copii

Alege categoria dorită


Căruciorul pentru copii este una dintre cele mai răspândite și practice metode de a transporta bebelușii și copiii la nivel mondial. 

Inventat în 1773 de un englez, căruciorul a evoluat dintr-un simplu vehicul pentru copii cu tracțiune animală într-un accesoriu indispensabil oricărei familii. Acesta îndeplinește o serie largă de cerințe ce satisfac nu numai confortul și siguranța bebelușului, dar și pe a părinților în manevrarea și utilizarea lui.

Căruciorul este cea mai practică și sigură metodă de transport a copiilor. În funcție de model și complexitate, acesta poate fi folosit aproape oriunde, atât pentru plimbări cât și pentru somnul celor mici.

Astăzi, varietatea cărucioarelor este atât de mare încât orice părinte va găsi un model care se potrivește perfect nevoilor sale, fie că vorbim de un cărucior simplu și usor ce se poate plia cu o singură mână, fie că vorbim de un carucior mai complex, ce raspunde celor mai pretențioase cerințe în materie de uzabilitate, siguranță sau confort.

Astfel, căruciorul noului membru al familiei este una dintre cele mai importante achiziții facute de proaspeții sau viitorii părinți, însă alegerea unui anume model se poate transforma într-o decizie complicată. Când începeți căutarea căruciorului perfect, cel mai important lucru de știut este că nu există un singur tip de cărucior care să fie “cel mai potrivit” pentru toată lumea. Cel mai bun cărucior este cel cu funcții și caracteristici ce se potrivesc atât copilului cât și stilului vostru de viată, la un preț care se încadrează în bugetului personal. 


Cum aleg un cărucior? Ce trebuie să iau în considerare când doresc să cumpăr un cărucior?

Este important să alegi căruciorul care răspunde cel mai bine nevoilor familiei tale. Când începeți căutarea căruciorului potrivit, luați în considerare mai întâi bugetul. Apoi, gândiți-vă cum intenționați să utilizați căruciorul pentru a restrânge opțiunile. Pune-ți-vă câteva întrebări cheie, urmărind satisfacerea atât a comfortului bebelușului cât și al vostru, cum ar fi: Unde îl voi folosi? Cât timp va petrece copilul in cărucior? Va dormi copilul în cărucior? Unde am de gând să-l depozitez? Câți bebeluși îl vor folosi? Și câte lucruri vreau să transport cu el când ies la plimbare?

Un cărucior simplu și ușor de tip umbrelă face călătoria (și depozitarea) facilă, în timp ce sistemele de cărucioare cu funcții multiple se mândresc cu caracteristici utile, cum ar fi spațiu de depozitare suplimentară, suport pentru pahare, reversabilitate scaun și compatibilitate cu landouri sau scaune auto. Pentru unii, un model de cărucior standard cu funcții de bază pentru utilizare ocazională este perfect potrivit. Pentru alții, prețul ridicat al unui model mai complex merită cu adevărat - chiar dacă se simte ca o investiție mare. Dacă scoateți frecvent bebelușul sau intenționați să aveți mai mulți copii, ar trebui să țineți cont de faptul că veți utiliza căruciorul mai mulți ani sau/și kilometri. Deasemenea, greutatea unui cărucior poate fi un criteriu important pentru familiile care locuiesc la etaj, în blocuri fără lift, sau care călătoresc mult și transportă des căruciorul bebelușului cu ei.


Există cărucioare special pentru nou-născuți? Ce este un carucior pentru nou-născuți? 

Pana când bebelușul tău se va ridica în șezut ( pe la 5-6 luni) este important de știut că are nevoie de un cărucior special recomandat pentru nou-născuti, care ii va permite sa aiba o pozitie de somn corectă. Acestea sunt fie carucioarele cu landou (cu o bază rigidă, complet orizontală) fie carucioare sport al căror spătar se lasă pe spate la 175/180 grade, fie cărucioarele transformabile a caror parte sport se transformă in landou astfel încât să permită bebelușului să doarmă într-o poziție adecvată. 

 

Ce este landoul?

Landoul este un accesoriu de transport special conceput pentru nou-născuți. Deoarece pana la 5-6 luni bebelușii nu iși pot susține capul si nu pot sta singuri în șezut, au nevoie de un mijloc de transport care să le permită să stea perfect întinși pe spate în primele luni și să le ofere cea mai bună protecție. Landoul se atașeaza pe cadrul căruciorului cu sau fără adaptori speciali, în funcție de model. Unele modele de cărucioare au landoul ca accesoriu complet separat, iar altele au landoul transformabil ulterior în scaun sport pentru cărucior.

 

Ce tip de carucior este recomandat pentru copii peste 6 luni? Ce tip de carucior este recoamndat pentru copii care stau singuri in fund?

Dupa 6 luni, o alegere potrivită poate fi fie un cărucior sport, compact și usor, ce se manevrează bine și se pliază ușor, fie un cărucior clasic/standard, ce oferă un plus de siguranță și confort bebelușului. Din momentul în care copilașul tău poate sta singur în șezut, poziția în cărucior nu mai este condiționată la orizontală. Cu toate acestea trebuie să vă asigurați că alegeți un cărucior ce oferă o poziție comfortabilă bebelușului la plimbare sau somn, după caz.

 

Ce este căruciorul sport?

Acest tip de cărucior este varianta cea mai bună pentru călătorii, de la plimbări în oraș, la mare și la munte până la transport ca bagaj de mână în avion. Este un carucior compact și usor, ce se manevrează bine și se pliază simplu.

 

Ce este un cărucior clasic? Ce este un cărucior standard?

Carucioarele clasice sau standard sunt cel mai des întâlnite în stiluri și modele diferite. Sunt cărucioare robuste, sigure, mai ușoare decât un sistem modular dar mai grele decât un cărucior sport. Aproape întotdeauna au un scaun ce se poate înclina în pozitii diferite și pot trece de la o orientare la alta, scaunul putând fi montat cu fața către parinte sau cu fața către direcția de mers. Unele modele permit deasemenea atașarea pe cadru a unui landou sau a unei scoici auto, fie prin sistem propriu de prindere, fie prin adaptori speciali.

 

Ce sunt cărucioarele modulare? Ce este un cărucior 2 in 1? Ce este un cărucior 3 in 1?

Sistemele modulare (întalnite sub denumirile de cărucioare 2 in 1 sau cărucioare 3 in 1) sunt o alegere inspirată dacă vă doriți un singur cărucior ce poate fi folosit de la naștere până pe la vârsta de 3 ani. Acestea au incluse 2 sau 3 module ce se pot monta pe cadrul caruciorului la nevoie: partea sport sau scaunul pentru bebelușii peste 6 luni, landoul pentru nou-nascuti, pana la 5-6 luni, și/sau scoica auto pentru transportul bebelușilor până la  la vârsta de 6 luni. Părinții care ies des cu mașina aleg cărucioarele 3 în 1 pentru flexibilitatea de a monta scoica auto pe cadrul căruciorului, ne mai fiind nevoie să ia după iei și landoul. 

 

Ce este un cărucior pentru gemeni sau tripleți?

Cărucioarele pentru gemeni sau tripleți sunt cărucioare cu 2 sau 3 șezuturi alăturate sau cu șezuturi unul în spatele celuilalt ce permit plimbarea facilă a mai multor bebeluși în același timp