Copilul tău vrea personaje de desene animate pe pereți, dar tu ai vrea o constelație fosforescentă pe tavan. Năzdrăvanul tău vrea postere cu fotbaliști lipite pe toți pereții, însă tu ai prefera câteva poze de familie cu rame frumoase pe un perete. Ei bine, nimeni nu a spus că amenajarea camerei copilului va fi un lucru chiar simplu de făcut! De aceea, îți oferim în acest articol marca Kidiko sfaturi pentru amenajarea camerei copilului în 5 pași simpli, cu grijă pentru bugetul tău!

 

1. Amenajarea camerei copilului trebuie să înceapă cu mobilierul de bază

Dincolo de decorațiuni și culori, cel mic are nevoie în primul rând de mobilă pentru copii adecvată vârstei sale și dimensiunilor camerei. Nu este de mare folos dacă îi cumperi jucăriile și decorațiunile pentru copii preferate, însă nu are unde să le depoziteze și stau toate aruncate pe podea, nu? De aceea, prima dată începe cu alegerea mobilierului de bază pentru camera copilului:

  • Pat pentru copii adecvat vârstei sale
  • Șifonier cu multe rafturi
  • Birou și scaun
  • Rafturi și dulapuri de depozitare pentru jucării

  mobila pentru copii

2. Alege stilul în care vei face decorarea camerei copilului

Pentru a evita să transformi camera copilului într-un bazar plin cu obiecte adunate fără noimă, ar trebui să alegi un stil în care vrei să o mobilezi și să o amenajezi. Bineînțeles, poți cere și părerea copilului. 

De exemplu, unii părinți aleg să creeze camere eco-friendly, cu mobilier realizat din materiale sustenabile. Unii părinți preferă lemnul masiv, în timp ce alții preferă materialele ușoare; stil aristocrat, cu aer vintage, sau minimalist; mobilier pentru copii cu rafturi care lasă totul la vedere sau mobilier cu uși, care nu lasă nimic la vedere. Unii părinți aleg chiar și dormitoare pentru copii în stil feng shui. Atât timp cât vă va face plăcere să intrați și să stați în acea cameră, atât ție, cât și copilului, cerul este limita! 

 

3. Implică-l și pe cel mic în deciziile referitoare la camera pentru copii

Desigur, bugetul e la tine și tot tu vei lua cele mai importante decizii, însă nu strică să îi lași și copilului libertate de alegere. De exemplu, copilul poate să aleagă:

Lenjerie de pat pentru copii

4. Alege o temă pentru dormitorul copilului

Tot pentru a evita să transformi camera copilului într-un bazar, poți alege o temă cu care să decorezi totul, de la pereți până la covor, draperii sau lenjeria de pat. Bineînțeles, s-ar putea să primești de la copilul tău cele mai bune idei. Cine știe mai bine decât el toate desenele animate și toate personajele la modă?!

Sfatul nostru: evită să decorezi camera cu personaje din filme sau desene animate care sunt la moda anul acesta, dacă nu vrei să redecorezi la anul! În schimb, poți alege o temă care să nu se demodeze în următorii ani și care să îl atragă și pe cel mic. Iată câteva exemple de tematici generaliste pentru camera copilului:

  • Camera sporturilor
  • Camera florilor
  • Cameră tip laborator de știință
  • Camera exploratorului
  • Camera cu fluturași
  • Camera cu animale
  • Camera cu pirați
  • Camera de zâne etc.  

Decoratiuni pentru camera copilului
     

5. Nu uita detaliile care încălzesc sufletul și atmosfera

Ai adus mobilierul de bază, ai ales un stil de decorare, ai amenajat totul cu tema aleasă, cel mic e fericit că ai ținut cont și de dorințele tale și… asta e tot, nu? Ai terminat!

Sau nu chiar. Nu uita că, la fel ca orice altă cameră din casă, și camera copilului are nevoie de unele mici detalii care să îi amintească celui mic că face parte dintr-o familie care îl iubește și îl protejează. De exemplu, poți lăsa o poză cu tatăl lui care îl ține în brațe după naștere pe noptieră sau o fotografie frumos înrămată cu toată familia în concediu agățată pe perete. Oricât de frumoasă ar fi camera lui, îți garantăm că va adormi cu ochii pe o astfel de amintire de familie!

 

Noi, echipa Kidiko, înțelegem importanța mobilierului pentru copii. De aceea, te invităm să alegi de pe site-ul nostru obcte de mobilă pentru orice vârstă, orice stil și orice buget! Întotdeauna, vei găsi la noi calitate premium și grijă pentru cei mici.  

Cauta in blog
Categorii