Atunci când pleci în concediu, vrei să împarți bucuria cu toată familia ta. Inclusiv cu cel mic. Totuși, nu poți să nu te întrebi: cât de sigur e un scaun auto? Cât poate sta copilul într-un scaun de mașină fără să se miște? Cât de mare trebuie să fie copilul ca să îl pot lua în concediul cu mașina? Care e cea mai potrivită perioadă pentru a conduce în concediu cu copilul? Ce jucării să iau cu noi în mașină? 

Ei bine, la aceste întrebări și la multe altele vei afla răspuns în acest articol marca Kidiko!

  scaune auto copii - kidiko.ro

Cât de sigur e un scaun auto?

Atunci când călătorești cu copilul în mașină, prima ta grijă este siguranța lui. El e cel mai vulnerabil dacă se întâmplă un eveniment neprevăzut. Totuși, nu te îngrijora! Modelele actuale de scaune auto pentru copii sunt prevăzute cu sisteme de siguranță care te scapă de orice grijă.

Singura condiție este să folosești scaunul auto în mod adecvat: 

  • să îl fixezi în mașină utilizând toate sistemele de siguranță cu care este prevăzut; 
  • să fie un scaun adecvat pentru vârsta și greutatea copilului; 
  • să fie poziționat pe locul corect în mașină, în funcție de cum a fost construit (scoică pentru scaunul din față sau scaun auto clasic pentru locul din spate); 
  • să respecți toate indicațiile de siguranță oferite de producător. 

În acest mod, scaunul auto este într-adevăr 100% util pentru protecția copilului în mașină. 

 

Cât poate sta copilul într-un scaun de mașină fără să se miște?

Orice drum lung vine cu tentația de a conduce pe distanțe mari fără pauză. Vrei să ajungi la cazare cât mai repede, să te odihnești și să începi oficial relaxarea din concediu!

Totuși, acest lucru nu este benefic nici pentru tine, nici pentru copilul tău. Fă pauze dese în care să vă mișcați puțin. Dacă poți opri 10 minute la fiecare 50 de minute conduse, e perfect. Dacă nu, trebuie să ții cont că micuțul care stă nemișcat în scaunul auto are nevoie de mișcare cel puțin câte 20 de minute la fiecare două ore. 

  scaune auto copii - kidiko.ro

Cât de mare trebuie să fie copilul ca să îl pot lua în concediu?

Recomandăm ca nou-născuții să nu fie expuși la drumuri cu mașina mai lungi de 30 de minute. Totuși, pe măsură ce copilul crește, poți extinde treptat această perioadă. La 3 ani, micul explorator ar trebui deja să fie capabil de drumuri lungi cu mașina!

 

Cum asigur confortul copilului pe perioada deplasării cu mașina?

Orice mic erou are, totuși, nevoie de confort pentru a învăța să iubească excursiile cu familia. De aceea, ar trebui să ai grijă la următoarele aspecte:

  • Să folosești protecții pentru geamuri, astfel încât copilul tău să poată ațipi și să nu fie deranjat de lumina excesivă;
  • Să îi pui la dispoziție jucăriile preferate, chiar și pe cele muzicale, pentru a nu se plictisi;
  • Ar fi bine să ai la îndemână în mașină o păturică, în caz că aerul condiționat răcește prea mult pentru cel mic;
  • Să ai întotdeauna la îndemână câteva gustări delicioase și ușor de transportat și, bineînțeles, apă.

Dacă ai grijă la aceste aspecte, drumul lung cu mașina va fi plăcut atât pentru cel mic din scaunul auto, cât și pentru voi!

 

Care e cea mai potrivită perioadă pentru a pleca în concediu cu mașina?

Tu cunoști cel mai bine programul de somn al copilului tău. Cea mai bună idee ar fi să suprapui o mare parte din drum peste somnul de amiază al copilului. În acest fel, cel mic nu se va plictisi, nu va deveni gălăgios, iar tu vei ajunge relaxat la destinație. 

Totuși, orice altă perioadă din zi este optimă pentru a călători cu copilul în mașină, dacă iei în considerare sfaturile noastre de mai sus. 

  scaune auto copii - kidiko.ro

Cu siguranță, concediile împreună cu cel mic sunt de neuitat și au puterea să creeze legături speciale între membrii familiei. Bucură-te de călătoria alături de cel mic! Pregătește bagajele, nu uita de jucării și de gustări și, cel mai important, nu uita de scaunul auto! Pentru o călătorie în siguranță, te invităm să alegi un scaun auto din selecția Kidiko. Am grupat modelele pe intervale de greutate, astfel încât să îți fie ușor să alegi scaunul auto perfect. Cu drag!

 

 

Cauta in blog
Categorii