0
Cosul este gol

Returnarea produselor în 14 zile

Poți returna produsele de care nu ești mulțumit la fel de ușor precum le-ai achiziționat.

Conform legislației în vigoare valabilă pentru persoane fizice, Ordonanța de Urgenta Nr. 34/2014 care poate fi accesată aici, poți să returnezi produsele achiziționate de pe www.kidiko.ro, fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

Retragerea din contract sau renuntarea la cumparare este aplicabila persoanelor fizice ( care au calitatea de Consumator).

PFA-urile și persoanele juridice nu beneficiază de dreptul de retur.

Nu se primesc la retur produse care prezintă urme de uzură.


Costul returului

1. Este gratuit în urmatoarele situatii:

- Produsul comandat a fost expediat cu defect, iar clientul doreste sa renunte la comanda

- Produsul este incomplet si nu poate fi utilizat, iar clientul doreste sa returneze produsul si sa primeasca unul complet.

 2. Este19 RON pentru produsele care se subscriu altor motive de returnare.

Contravaloarea taxei de retur se va retine din suma achitata initial.

Cum returnezi produsele

Pasul 1: Completează Formularul de retur cu datele tale, numărul comenzii, produsele pe care vrei să le returnezi și modatalitatea de returnare a contravalorii comenzii. Poți opta pentru returnarea banilor sau primirea unui Voucher, pentru a-l folosi la comenzi ulterioare.

Pasul 2: În cel mai scurt timp, vei fi contactat de unul dintre colegii noștri, care va prelua cererea ta și va iniția procedura de retur, mai exact va trimite o cerere către firma de curierat pentru a ridica produsul/produsele în cauză. 

Pasul 3: Nu mai trebuie decât să predai produsele curierului trimis de către Kidiko și să aștepți ca returul tău să ajungă la noi.

Pentru toate retururile (indiferent de motivul returului), kidiko îți va trimite curierul la ușă pentru a ridica produsele. 

Formular Retur


Contravaloarea produselor returnate

În schimbul produselor returnate, poți alege să primești un voucher sau să îți transferam contravaloarea acestora în contul bancar.


îți vom returna banii în termen de 14 zile din momentul în care produsele ajung la noi, doar într-un cont bancar. În acest caz vom avea nevoie să ne comunici în scris, prin email, IBAN-ul și titularul contului.


În ce condiții poți returna produsele achiziționate

Poți solicita returnarea produselor cumpărate timp de 14 zile calendaristice, începând cu ziua în care ți-a fost livrată comanda.


Produsele pe care le returnezi trebuie să fie într-o stare perfectă, așa cum le-ai primit, fără urme de uzură sau purtare, cu ambalajele, etichetele și documentele originale, primite la achiziție.


Nu se vor accepta pentru retur:

  • Produsele deteriorate de către client, cu urme de purtare;
  • Produsele care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
  • Produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și pe care le-ai desigilat, în baza art. 16 din OUG 34/2014, punctul e). Exemplu de categorii de produse care nu pot fi returnate: termometre, aparate aerosoli, aspiratoare nazale, pompe de sân, scutece și servețele, olițe, lenjerie intimă etc.
  • Produsele care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.
  • Daca ai cumparat mai multe produse de același fel și vrei sa le returnezi pe toate, asigură-te că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.
  • Produsele executate la comandă specială


Produsele poate fi returnate în urmatoarele condiții :

  • să nu prezinte urme de asamblare, zgârieturi, lovituri
  • ambalajul, etichetele și accesoriile sunt intacte 
  • să nu prezinte semne de utilizare


În cazul în care comanda ta a fost însoțită de produse cadou sau carduri cadou, este necesară și returnarea acestora.


Mai multe detalii despre dreptul de retragere gășesti aici.