Un animal de companie este întotdeauna o binecuvântare în viața omului. Fie că vorbim despre pisici sau despre câini, fie că vorbim despre o mică rozătoare sau o pasăre măiastră, este important să avem o mică vietate în casa noastră, cu care să discutăm, să ne ocupăm timpul și care să ne ofere senzația că cineva are nevoie de noi și că suntem utili cuiva. Cu toate acestea, ce faci cu animalul de companie atunci când este un bebeluș pe drum? Vrem să credem că răspunul fiecăruia dintre voi este ”bineînțeles că îl păstrăm”. Animalele de companie sunt foarte pline de compasiune și iubire, iar apariția unui bebeluș în casă nu va face decât ca aceste caracteristici să crească. Cu toate acestea, animalele pot deveni geloase atunci când apare un bebeluș, dacă părinții încep să le ignore. Astăzi dorim să vă vorbim despre ce trebuie să aveți în vedere când apare cel mic, astfel încât animalele de companie să nu devină agresive.

Rămâneți, pe cât posibil, la vechile obiceiuri

Animalele suferă un șoc atunci când le sunt schimbate obiceiurile. Fie că vorbim despre mutatul într-o altă casă, fie că vorbim despre apariția unui ”intrus” în familia lor, important este ca animăluțul să simtă cât mai puțin schimbarea, pentru a nu suferi traume și pentru a nu deveni gelos, violent sau extrem de posesiv cu părinții. Din acest motiv, încercați să păstrați orarul de dinainte de bebe. Ieșiti cu animăluțul afară la aceleași ore, oferiți-i orele de joacă la fel ca înainte, mângâiați-l și acordați-i timpul de iubire tandră la fel ca înainte și faceți-l să se simtă în continuare iubit.

Petreceți timp cu ambii, fără a-i lăsa nesupravegheați

Varianta cea mai bună de a petrece timp cu ambii în același timp, cât bebe este încă mic, este să ieșiți să faceți activități în aer liber. Acest lucru înseamnă că bebe poate dormi liniștit în marsupiu sau în cărucior, în timp ce voi vă jucați aport cu cățelul sau plimbați pisica în lesă. În acest fel, animăluțul va înțelege că cel mic nu este o amenințare pentru el și că iubirea voastră este neschimbată, chiar dacă acum există un bebe în casă. 

Puteți să vă jucați în curte sau să ieșiți la plimbări lungi în parc, în funcție de posibilități. Dacă ieșiți în zile fierbinți de vară, nu uitați de crema cu SPF pentru părinți și copii, apă din belșug pentru hidratare, pălăriuțe și multă-multă apă pentru animăluț într-un bol special. Atunci când copilul mai crește, puteți să îi cumpărați tot felul de jucării și accesorii, cu care să se joace alături de animăluț. Veți vedea că relația dintre ei se va solidifica rapid.

cort de joaca pentru copii

Înainte să îi puneți față în față, lăsați animăluțul să se obișnuiască cu mirosul

Atunci când doriți să faceți cunoștință lui bebe cu animăluțul vostru, este important să faceți o trecere lină, o introducere liniștită. Lăsați, spre exemplu, haine purtate de cel mic în camera în care se află animăluțul, pentru ca acesta să le adulmece în liniște și pace. În felul acesta, atunci când în sfârșit le veți face cunoștință, mirosul bebelușului îi va fi deja cunoscut și șocul va fi mai mic, crescând, însă, șansele la o prietenie frumoasă și de durată. Încercați, totuși, să nu lăsați obiecte sensibile, cum ar fi suzete sau jucării pentru gingii, pe care cel mic le va băga în gură. Nu uitați că sistemul imunitar al celor mici este destul de scăzut în comparație cu al nostru. Puteți lăsa la îndemâna animăluțului accesorii de tip șosețele, papucei, poate o căciuliță, însă nimic din ceea ce cel mic va băga în gură.

suzeta ortodontica de zi

Nu lăsați copilul să facă ce vrea cu animăluțul

Atunci când copilul este îndeajuns de mare să meargă singur și să se joace singur cu animăluțul, aveți grijă să îl învățați să nu îl chinuie. Copiii nu își dau seama când trag prea tare de blănița animăluțului, ori când îl calcă cu prea multă greutate. În aceste momente, animăluțul ar putea să se simtă atacat și să îl lovească cu laba sau chiar să îi administreze o mușcătură. 

Din acest motiv, pentru a preveni o reacție violentă, oricât de calm și iubitor ar fi animăluțul, este important să învățați copilul să se poarte într-o manieră delicată. În cel mai scurt timp îi veți vedea cum se distrează împreună în curte, în casă sa pe afară, fără să mai aibă nevoie de supravegherea voastră, îndreptându-se rapid spre viața lor tumultoasă.


Copiii învață de la animale cum să fie tandri, iubitori și protectori. În mod cert, un animăluț este o binecuvântare în viața familiei voastre, așa că vă încurajăm să dețineți unul și să îi oferiți celui mic o copilărie autentică!

Cauta in blog
Categorii