Scopul nostru, ca părinți, nu este să le oferim copiiilor noștri tot ceea ce nu am avut noi când eram mici. Scopul nostru este să le oferim tot ceea ce îi ajută pentru o mai bună dezvoltare emoțională, intelectuală și fizică. Deși părinții noștri au avut posibilități reduse, puținul pe care ni l-au oferit a fost suficient. Cu toate acestea, pe măsură ce societatea evoluează, copii se nasc mai deștepți, mai perceptivi și mai pregătiți pentru lume. Jucăriile pe care le oferim copiilor au un rol foarte mare în dezvoltarea acestora, pentru că ele vin cu lecții de viață, cu experiențe și cu consecințe, bune sau rele. Astăzi vorbim despre cărucioarele pentru păpuși și modul în care ajută acestea la creșterea spiritului de responsabilitate la fetița ta. 

Ce lecții de viață aduce un cărucior pentru păpuși?

Atunci când oferi fetiței tale un cărucior pentru păpuși, îi oferi acesteia ideea că bebelușii vin cu responsabilități, cheltuieli și eforturi de făcut. Din acest motiv, cărucioarele pentru păpuși din selecția Kidiko imită foarte bine cărucioarele pentru copii. Fetița ta va învăța importanța îngrijirii unui bebeluș, importanța investiției în accesorii de calitate și importanța asumării răspunderii pentru lucrurile importante din viața ei. 

carucior pentru papusi online

Purtați-vă cu păpușa ca și cum ar fi un bebeluș adevărat!

Atunci când cea mică va dori să iasă afară cu păpușa, ați putea juca un joc. Îi puteți propune să nu lase căruciorul nesupraveghetat și să nu trateze păpușa ca pe o simplă păpușă, ci ca pe un bebeluș. Cea mică se va angaja imediat în joc și veți observa seriozitatea cu care va trata acea păpușă. Este important să îi oferiți și recompense pentru buna purtare, însă explicați-i că viața nu îi va oferi întotdeauna recompense pentu un comportament matur.

Folosiți recompensele pentru achiziționarea de accesorii

Îi puteți propune fetiței voastre să folosească bănuții primiți ca recompensă pentru a achiziționa alte accesorii pentru bebeluși. Desigur, dacă ea preferă să cumpere dulciuri, va trebui să îi explicați faptul că atunci când bebelușului îi e foame, nu va înțelege faptul că ”mami” nu are bani pentru mâncare. Încercați să o puneți într-o situație similară cu viața reală, fără același nivel de stres, bineînțeles.

La ce folosește acest joculeț de rol pentru copii?

Să vă prefaceți că păpușa este un bebeluș adevărat poate părea o pierdere de vreme. Cu toate acestea, dacă vă faceți timp să jucați acest joculeț, atât voi, cât și fetița voastră veți avea de câștigat. În primul rând, copiii adoră să preia câteva responsabilități și veți observa că oferirea unui scop fetiței voastre o va face să petreacă mult mai mult timp cu acea jucărie. Acest lucru înseamnă că jucăria a meritat banii.

În al doilea rând, acest joculeț ajută copila să își formeze o părere foarte matură și benefică asupra responsabilităților pe care le are un părinte. Acest lucru va reduce, pe termen lung, riscul de a avea un copil nedorit ori de a crede că își dorește un copil într-un moment în care este, cu siguranță, nepregătită să aibă unul.

În al treilea rând, dacă fetița voastră este genul de copil care își dorește să iasă afară cu mai multe jucării, are un spațiu de depozitare. La fel ca un cărucior pentru bebeluși real, și cele pentru păpuși dispun de spații de depozitare sub scaunul păpușii. În acest fel, fetița își poate transporta acolo alte jucării, alte accesorii sau pur și simplu o gecuță, dacă se schimbă vremea.

carucior realist pentru papusi

Fetițelor le place să tundă și să mâzgâlească păpușile - un comportament ce poate fi ușor dezvățat

De câte ori, copil fiind, nu ați tuns zero o păpușă ori nu ați mâzgâlit cu cariocile ori cu oja mamei pielea săracei păpuși? Dacă și noi am făcut-o într-o perioadă în care păpușile erau mult mai greu de achiziționat, de ce nu ar face-o și fetițele din ziua de azi care au 101 păpuși?! 

Există o plăcere inexplicabilă în a ne sluți păpușile, însă joculețul acesta, în care ne prefacem că e un bebeluș adevărat, le va opri. Joculețul de rol le va ridica nivelul de responsabilitate și își vor trata mult mai frumos păpușile. Acest lucru înseamnă că nu va fi nevoie să îi cumpărați alte păpuși în viitorul apropiat. În plus, un comportament negativ va fi eliminat ușor și simplu. Fetița va învăța despre respectul față de ceilalți. 

După cum puteți observa, există avantaje multiple pe care jocul de rol cu căruciorul pentru păpuși le aduce atât fetițelor, cât și bugetului părinților isteți. Dacă reușiți să vă faceți puțin timp și dacă veți reuși să vă motivați îndeajuns încât să faceți acest joculeț cu fetița, veți dobândi un nivel de mulțumire de sine pentru că a-ți învățat-o ceva ce îi va folosi toată viața. În plus, fiica voastră se va distra de minune și va petrece timp neprețuit cu părinții săi.

carucior ieftin pentru papusi

Cauta in blog
Categorii